Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

        Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Yakılmış, yıkılmış, yokluk ve işgal altında olan bir şehrin, göğsü iman dolu mangal yürekli yiğitleri, fedakar, cefakar kadınları ile, çoluk çocuk demeden canla, başla verilmiş bir mücadelenin, yeniden doğuşun adıdır Kuvayi Milliye.Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun önderliğinde Türk Milleti’ni ve Türkiye’yi yeniden tarih sahnesine çıkaran harekettir Kuvayi Milliye Milli Mücadelenin temellerini atan, işgal altındaki bir şehri yeniden ayağa kaldıran Alaca Mescit toplantılarında Balıkesirlileri yüreklendiren 41 Bayrak Adam; Karesi Mebusu Mehmet Vehbi Bey, Belediye Reisi Keçecizade Mehmet Emin Bey, Yırcalızade Şükrü Efendi, Hasan Basri Çantay Hoca ve diğerleri.Eşi benzeri görülmemiş bir mücadelenin sonunda Balıkesir halkının ve Türk Milleti’nin işgal ve esareti kabul etmeyeceğini dünyaya haykırdığı gündür 6 Eylül. 6 Eylül 1922’de düşman işgalinden kurtulan Kuvayi Milliye şehri Balıkesir’imizin 96. Kurtuluş gününü kutluyor, Kurtuluş Savaşımız da başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canların veren şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyorum” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa