Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kuvai Milliye'nin kadın kahramanı Makbule Efe’nin tanıtım klibi Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde çekildi. Klipte, Makbule Efe'yi öğrenci Ece Yaşar canlandırdı. Makbule Efe'ye ayrı bir hayranlığı olduğunu söyleyen Ece Yaşar, “Her şey biter ama Türkiye’deki Makbule Efe’ler bitmez” dedi

        Kuvai Milliye'nin kadın kahramanı Makbule Efe’nin tanıtım klibi Sındırgı’da çekildi. Sındırgılı Makbule Efe’nin hayatını Yaylabayır köyünde yaşayan ve öğrenci olan Ece Yaşar canlandırdı. Ece Yaşar yaz tatilinde köyünde tarlalarda çalışırken hep Makbule Efe’nin Kurtuluş Savaşı'nda Yunan'a karşı verdiği mücadeleyi düşündüğünü ve Makbule Efe’nin filmi çekilirse bedava rol alabileceğini belirtti. Makbule Efe’yi Sındırgı’da, ortaokulda okurken öğretmeni sayesinde tanıdığını söyleyen Yaşar, "Arife gününden önce Makbule Efe'nin kabrini ailecek ziyaret ettik, mezarı başında gözlerim doldu, orada kendi imkanlarımızla amatör bir klip hazırladık, ileride Makbule Efe'nin bir filmi hazırlanırsa gönüllü olarak rol almayı çok istiyorum. Kostüm için Sındırgı Belediyesine teşekkür ediyorum, ordumuzu ve milletimizi seviyorum. Allah o günleri bir daha yaşatmasın. Makbule Efe benim için çok özel bir kahraman, onunla özdeşleştim, onunla gurur duyuyorum, Türkiye'de Makbule Efe'ler bitmez. Türk kadını o ruhu her zaman taşıyacaktır, ben buna inanıyorum. Her şey biter ama Türkiye’deki Makbule Efe’ler bitmez" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa