Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde, artan hava sıcaklıklarının süt verimini düşürmesi üzerine besiciler çareyi fıskiye sistemi kurmakta buldu. Günde 23 saat çalıştırılan fıskiye inekleri serinletirken, süt verimini de artırdı.

        İlçeye 3 kilometre uzaklıktaki Balatlı Mahallesinde Fatih Çakan, artan hava sıcaklıkları ile birlikte süt verimi düşünce, ahırına fıskiye sistemi kurdurdu. Sıcak saatlerde çalıştırılan fıskiye, inekleri serinletirken, sistem süt verimini de artırdı. Sistemin çok yararlı olduğunu anlatan 20 yaşındaki Üzeyir Çakan, sistemi herkese tavsiye ettiğini söyledi. Süt inekçiliği yaparak geçim sağladıklarını anlatan Çakan, “Biz yaklaşık 20 senedir hayvancılık yapıyoruz. Aşırı sıcaklarda süt veriminin düşmesi üzerine böyle bir sistem düşündük. Aklımıza böyle bir sistem geldi. Fıskiye sistemi. Sıcak havalarda günde 23 saat çalıştırdığımızda hayvanların veriminin arttığını gördük. Sistemi herkese tavsiye ederiz. Fıskiyeyi çalıştırdığımızda hayvanlar altına girip suyun etkisiyle serinliyorlar. O yüzden verimin daha da arttığını gördük. Herkese tavsiye ederiz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa