Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İnşaat Mühendisleri Odası Balıkesir Şubesi 17 Ağustos depreminin yıl dönümünden farkındalık oluşturmak amacıyla Kızılay’a kan bağışında bulundu.

        Gün boyu devam eden etkinlikte İnşaat Mühendisleri Odası üyeleri kan bağışı yaptı. 11.30’da başlayan etkinlikle ilk kan bağışını İnşaat Mühendisleri Odası Balıkesir Şube Başkanı Gürkan Özkan yaptı. İnşaat Mühendisleri Odası Balıkesir Şube Başkanı Gürkan Özkan kan bağışı sonrası yaptığı açıklamada 17 Ağustos 1999 depremini hatırlamak ve farkındalık oluşturmak sebebiyle böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi.

        İnşaat Mühendisleri Odası Balıkesir Şube Başkanı Gürkan Özkan; “ 17 Ağustos 1999 depremini hatırlamak ve farkındalık oluşturmak sebebiyle böyle bir etkinlik yaptık. Bilindiği üzere bir imar affı gündemde. Bakanın yaptığı açıklamada Türkiye’deki 26 milyon konut stoğunun yüzde 35’inin imara uygun olduğu bu da şu anlama geliyor yüzde 65’i mühendislik hizmeti görmemiş görse bile yapılan değişikliklerle ne ifade ettiğini bilmediğimiz yapılar var. Yani biz mühendisler olarak bu yüzde 65’lik stokla ilgili nedir ne değildir depreme dayanıklı mıdır güçlendirilmesi mi gerekiyor yeniden yapılması mı gerekiyor. Bu stoklarla ilgili bir şey yapamıyoruz en azından kan stoğumuza bir faydamız olsun dedik ve bu etkinliği yaptık. Üzerinden 19 sene geçmesine rağmen aynı şeyleri sorguluyoruz. Bunları değerlendirme durumunda kaldığımız için şu anda ki durumumuzun içler acısı olduğunu ifade ediyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa