Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, ünlü ressam Emine Alışık, geçen yıl kalp yetmezliğinden kaybettiği 33 yaşındaki oğlu Olgay Alışık’ın adına Cunda Adası’nda sanat galerisi açtı. Açılış, 46 sanatçının ‘Merhaba’ isimli sergiyle gerçekleştiririldi.

        Emine Alışık’ı oğlunun ismini taşıyan Olgay Sanat Galerisi’nin açılışında sanatçı dostları ve kalabalık bir sanatsever topluluğu yalnız bırakmadı. Emine Alışık, “Bu sanat evimizi rahmetli oğlumun adına açtım. Burada sergi açılışları, şiir dinletileri gibi etkinliklerle adamıza kültürel anlamda bir şeyler katmak istiyorum. Ayrıca resim kurslarımızı da haftanın belirli günlerinde çocuklar ve yetişkinlere yönelik yapmayı planlıyoruz” dedi.

        Sanat evinin açılışını 46 sanatçı arkadaşıyla birlikte hazırladığı resim sergisi ile gerçekleştirmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Emine Alışık, “Şu anda burada Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinden arkadaşlarım açılışa katıldı. Herkes birbirine sevgiyle, dostlukla sarılsın diye sergimize ‘Merhaba’ ismini verdik. Sanatı daha uzun yıllar yaşatabilme adına burada birlikte olmaya çalışacağız.” diye konuştu.

        Emine Alışık, 17 yıldan bu yana yerli ve yabancı sanatçı arkadaşlarıyla birlikte sürdürdükleri Ege Rüzgarları adını taşıyan resim atölyesi ve akabindeki sergi çalışmalarının bu yıl 18'incisini düzenleyeceklerini bildirerek, “Yeni sanat evimizde 20 Ağustos’ta da Mehmet Akkaya adlı bir ressam arkadaşımızın da kişisel resim sergisi gerçekleşecek. Bu sergi 10 gün sürecek. Böylelikle sergilerimiz burada yazkış devam edecek. Şu anda bunların müracaatlarını alıyoruz” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa