Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Süleyman Sayan kurum çalışmaları hakkında bilgiler vererek yardıma muhtaç ailelere kış mevsimi öncesi il genelinde 26 bin 25 ton kömürün dağıtılacağını söyledi.

        Balıkesir Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Süleyman Sayan Balıkesir’de 20182019 yılı içerisinde muhtaç ailelerin ihtiyaç duyduğu 26 bin 25 ton kömür dağıtılacağını ifade ederek “Nisan ayından bu yana dağıtım yapan vakıflarımız var. Bu vakıflardan bu güne kadar 13 bin 886 ton kömür sevkiyatı yapılarak vatandaşlara ulaştırılmıştır. Geriye kalan 12 bin 138 ton kalan kömürün dağıtımı devam etmektedir. Sahil kesimlerimizde ki ilçelerimizden Ayvalık, Edremit, Erdek, Marmara, Manyas ve Sındırgı gibi ilçelerimizin dağıtımları Ağustos ayında başlayacaktır. Dağıtılacak kömürle ilgili bir sıkıntı yoktur vatandaşların talepleri doğrusltusunda muhtaçlık durumuna göre kömürler verilecektir. Ramazan ayında da vatandaşlara gelen yardımlar en süratli şekilde ulaştırıldı. Ayrıca hayırseverler gıda yardımı konusunda ihtiyacı olan vatandaşlara bizler vasıtasıyla ulaştılar”dedi.

        Yardım dağıtımları devam ediyor

        Kurban bayramı öncesinde bütün sosyal yardımlaşma vakıflarında gıda yardımı adında vatandaşlara yardım dağıtılacağını hatırlatan Süleyman Sayan “Bu gelen ödeneğe göre değişmektedir. Bazı vakıflar kişi başı 150 lira bazıları ise 300 lira veriyor. Dağıtılan bu paralar 600 civarında kişiye dağıtılıyor. Biliyorsununuz 2 ayda bir dağıttığımız 65 yaşın üzerinde olan ve muhtaç durumda maaşı olmayanlara verilen yaşlılık maaşı 250 liradan 500 liraya çıktı ve yüzde 100 bir artış geldi. Engelli ve engelli yakını maaşıda periyodik olarak dağıtımları devam ediyor. Bilindiği gibi ayrıca sosyal hizmetler il müdürlükleri evde bakım parası veriyor. Bu çok önemli eğer vatandaş yatalak durumda heyet raporu almışsa aylık olarak bakana bin 50 lira para ödeniyor. Hem vakıflar hem sosyal hizmetler il müdürlükleri bu tür konularda vatandaşlara gerekli yardımları yapıyor bizlerde gerekli şekilde ilgileniyoruz”şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa