Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, yerli karpuz piyasaya çıktı. İlçeye bağlı köylerde üretilen karpuzun kilosu 80 ile 100 kuruş arasında satılırken, yerli ürünün çıkması tüketiciyi de sevindirdi.

        Burhaniye’de yerli karpuzun tezgahlarda yerini alması vatandaşları sevindirirken, kilosu 1 liradan alacı bulması da üreticiye kazandırdı. Çoruk Mahallesinde 5 dekarlık alanda ekim yaptığını anlatan 2 çocuk babası Ethem Adıyaman, karpuzları büyüklüğüne göre 5 lira ile 10 lira arasında sattığını söyledi. Yerli karpuzun sevildiğini anlatan Adıyaman, “ Bu yıl karpuz piyasaya erken çıktı. Ancak, yerli ürün bu günlerde olmaya başladı. Kilosu ortalama 1 liradan satılan yerli karpuz yüzleri güldürdü. Ben de 5 dekar alanda ektiğim karpuzu kendim satıyorum. Çok tatlı olan yerli karpuz seviliyor. Karpuz sayesinde cebimiz para gördü” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa