Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Edebiyat Bakanlık desteğinin % 35'i yazara

        Türk edebiyatında yeni ve özgün eserlerin üretilmesini, yayınlanmasını ve yeni yazarların desteklenmesini sağlayan Edebiyat Eserlerine Destek Projesi (EDES) başvurularının ikinci dönemi başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığınca, edebiyatımıza yeni boyutlar kazandırabilecek, özgün nitelikler taşıyan ve daha önce hiç yayınlanmamış eserlerin teşvik edildiği destek programına yayın evleri şubat ve ağustos aylarında başvurabiliyor.

        Bu yıl ilk dönemin gerçekleştirildiği Şubat ayında ise 75 başvuru arasından 32 projeye toplam 402 bin ₺ mali yardım sağlandı.

        1 Ağustos'ta başlayan ikinci dönem başvurular ise ay sonuna kadar sürecek.

        Kültür ve Turizm Bakanlığının vereceği desteğe hak kazanacak yayıncılar aldıkları mali yardımın yüzde 35'ini kitabın yazarına ödeyecek.

        REKLAM

        Yayıncıların en fazla 3 eser için müracaat edebildikleri başvuruların öncesinde veya proje uygulama sürecinde herhangi bir fondan destek alınmamış olması da aranan nitelikler arasında. Ayrıca, yayın desteği alan yayıncıların, desteğe ilişkin kurul kararlarının ilanından itibaren 2 ay içerisinde en az bin adet basım yaparak, yayımlanmış eserin bandrollü 150 nüshasını destek sözleşmesinde belirtilen tarihte Bakanlığa teslim etmeleri gerekiyor.

        Hikâyeler, romanlar ve şiirler proje kapsamında en çok desteklenen türler oldu.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğine hak kazanacak yayıncılar, aldıkları mali yardımın yüzde 35'ini kitabın yazarlarına ödeyecek.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa