Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bakan Varank açıkladı! Artık tamamen yerli - İş-Yaşam Haberleri

        Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter’dan yaptığı açıklamada, gıdalarda kanserojen aflatoksinlerin tespitinde kullanılan ve tamamı ithal edilen kitlerin yerlileştirildiğini belirtterek Tarım ve Orman Bakanlığı'nın artık TÜBİTAK'ın ürettiği ürünü kullanacağını açıkladı.

        İşte Bakan Varank'ın açıklamaları;

        "Gıdalarda kansorejen aflatoksinlerin tespitinde kullanılan ve tamamı ithal edilen kitleri yerlileştirdik. Dünyada bir kaç firmanın ürettiği, kamu ve özel laboratuvarlarımızda yüzbinlerce tüketilen bu ürün ihtiyacı, artık TÜBİTAK MAM'ın geliştirdiği "Aflamam" ile karşılanacak.

        REKLAM

        İmzaladığımız protokolle Tarım ve Orman Bakanlığı bundan sonra yerli ve milli olarak üretilen "Aflamam"ı kullanacak. Bu güzel gelişmeye öncülük eden Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli'ye teşekkür ediyoruz.

        Tarım ve Orman Bakanlığıyla yaptığımız bu çalışma, "Kamu alımlarının Türkiye sanayisinin teknolojik yoğunluğunun yükseltilmesi ve yerli üretimin teşvik edilmesi" açısından güzel bir örnek teşkil etmektedir."

        AFLATOKSİN NEDİR?

        Aflatoksin, Aspergillus flavus ve Aspergillus parasiticus tarafından üretilen zehirli ve kanserojen maddelerdir.

        Günümüzde 200’den fazla küf türünün bulunmaktadır ve bunların bir kısmı belli koşulların altında gıda ve yemlerde mikotoksin adında zehirli madde oluşturmaktadırlar. Gıda ve yem üzerinde gözle görünür küf bulunmaması aflatoksinlerin bulunmadığı anlamına gelmez. Bu nedenle gıda güvenirliği açısından önemli bir tehlike oluştururlar.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa