Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bakan Karaismailoğlu Türksat'ın 15 Temmuz etkinliğine katıldı - İş-Yaşam Haberleri
        • 1

          Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Türksat’ın düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programına katıldı. Bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü yaşarken diğer yandan dünyada eşine rastlanmayan bir direnişe imza atmanın onurunu yaşadıklarını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, ‘’15 Temmuz zaferin, tanklara ve uçaklara meydan okuyan milletimizin, şehit ve gazilerimizin onurudur.’’ ifadelerini kullandı. Milletimizin, bu darbe girişimini sokak ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattığını belirten Bakan Karaismailoğlu,’’ Milletimiz dünyada emsali olmayan bir cesaret ve maneviyatla destan yazarak kadim tarihimizde yeni bir dönem başlattı, 15 Temmuzda millet eğilmedi, Türkiye yenilmedi.’’ dedi.

        • 2

          Aziz milletimizin kararlılığı, mücadeleci ruhu, demokrasi talebindeki azmi ile Türkiye tarihinin en karanlık gecelerinden birini aydınlığa çıkardığını belirten Bakan Karaismailoğlu, milletin Türkiye’de artık darbeler defterinin kapandığını tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. FETÖ’nün yaptıkları karsısında canından geçen milletin vatanına el sürmediğini vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı: " Vatanının bölünmez bütünlüğüne karşı gerçekleştirilen bu alçak saldırı karşısında, hayatları pahasına direnişleri ile bir destan yazdılar, tarihi bir zafer elde ettiler! Bu zafer, bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Sarıkamış ruhunun hâlâ taze olduğunu göstermiştir."

        • 3

          Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 15 Temmuz gibi bir günün bir daha hiç yaşanmamak üzere tarihe gömüldüğüne dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, hain kurşunların karşısında durarak şehadete yürüyen Türksat personelleri Ahmet Özsoy ve Ali Karslı’yı da andı. Şehitlerimizin emanetine canımız pahasına sahip çıkacağız diyen Karaismailoğlu, “O gün kurşunların, hainlerin karşısında durarak şahadete yürüyen 251 şehidimiz arasında olan Ahmet Özsoy ve Ali Karslı kardeşlerimiz sayesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın sözleri televizyonlarda yankılandı. Onlar sayesinde yayınlar aksamadığı için insanımız doğru bilgilendirildi. Bu doğru bilgilendirme çerçevesinde milletimiz iradesine sahip çıktı. Meydanlara indi. Demokrasiye, Türkiye’nin geleceğine, gelecek nesillerinin yarınına sahip çıktı.15 Temmuz gecesi onların şehadetleri ve kahramanlıkları sayesinde bu kurumun ne kadar değerli olduğu bir kez daha anlaşıldı. Canı gönülden inanıyorum ki sizlerle birlikte olduğumuz sürece de onların bize bıraktığı bu emaneti asla yere düşürmeyeceğiz.’’ ifadelerini kullandı.

        • 4

          Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 15 Temmuz gibi bir günün bir daha hiç yaşanmamak üzere tarihe gömüldüğüne dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, hain kurşunların karşısında durarak şehadete yürüyen Türksat personelleri Ahmet Özsoy ve Ali Karslı’yı da andı. Şehitlerimizin emanetine canımız pahasına sahip çıkacağız diyen Karaismailoğlu, “O gün kurşunların, hainlerin karşısında durarak şahadete yürüyen 251 şehidimiz arasında olan Ahmet Özsoy ve Ali Karslı kardeşlerimiz sayesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın sözleri televizyonlarda yankılandı. Onlar sayesinde yayınlar aksamadığı için insanımız doğru bilgilendirildi. Bu doğru bilgilendirme çerçevesinde milletimiz iradesine sahip çıktı. Meydanlara indi. Demokrasiye, Türkiye’nin geleceğine, gelecek nesillerinin yarınına sahip çıktı.15 Temmuz gecesi onların şehadetleri ve kahramanlıkları sayesinde bu kurumun ne kadar değerli olduğu bir kez daha anlaşıldı. Canı gönülden inanıyorum ki sizlerle birlikte olduğumuz sürece de onların bize bıraktığı bu emaneti asla yere düşürmeyeceğiz.’’ ifadelerini kullandı. Türksat’ın uydu yayıncılığında uluslararası arenada önemli bir aktör olduğunun ve çalışmaların başarılı ve kesintisiz bir şekilde sürdürüldüğünün altını çizen Bakan Karaismailoğlu, TÜRKSAT 5A uydusunun 2020’nin son çeyreğinde, TÜRKSAT 5B’nin ise 2021 ikinci çeyreğinde uzaya gönderilmesinin planlandığını, ilk yerli ve milli haberleşme uydumuz olan TÜRKSAT 6A’nın ise 2022 de uzaya gönderileceğini bildirdi. TÜRKSAT 6A’nın üretilmesiyle Türkiye’nin dünyada haberleşme uydusu üretebilen ilk 10 ülke arasına gireceğini belirten Karaismailoğlu, haberleşme uydularının uzaya ulaştığında ülkemizin, görüntü, ses ve data iletişimi ile birlikte diğer katma değerli hizmetlerde de dünyada söz sahibi olacağını söyledi.

        • 5

          Bu uyduların ve dev yatırımlarım ülkemizi bölme hevesinde olan hainlerin heveslerinin kursaklarında kaldığının kanıtı olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, "Aslında yapılan her bir kilometre yol, inşa edilen her okul, hastane, köprü ya da açılan bir fabrika bu zalimlere milletimizin indirdiği bir tokattır. Canlarını veren şehitlerimizin fedakârlıklarının, çabalarının, emanetlerinin boşa gitmediğinin ispatıdır. Canı gönülden inanıyorum ki sizlerle birlikte olduğumuz sürece de onların bize bıraktığı bu emaneti asla yere düşürmeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken ülkemiz ve milletimiz bekası için canlarını ortaya koyan polisi, askeri, memuru, sivili… Tüm şehitlerimize yüce Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

        • 6

          Bu arada Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 4’üncü yılına özel “Türkiye’nin Enerjisi Darbelere Geçit Vermiyor” sloganıyla ışıklı bir animasyon gösterisi yansıtıldı. Işıklı animasyon gösterisinde 20 bin lümen lazer projeksiyon, 7 lazer ve 106 parça ışık kullanıldı.

        • 7

          Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ışıklı gösteriden sonra yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Dönmez, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 4. yılı vesilesiyle bir dizi program düzenlediğini bildirdi. Dönmez, “15 Temmuz şehidimiz Cuma Dağ’ın adını verdiğimiz MTA Cuma Dağ Tarih ve Tabiat Müzesi’ni ziyaret ettik. Şehidimizin adına yakışır bir yer olması için incelemelerde bulunduk. Cuma Dağ, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde darbecilere karşı direnirken atılan bombalar sonucu şehadet mertebesine erişti. Cuma kardeşimizle birlikte 251 şehidimiz ay yıldızlı bayrağımız göklerden hiç inmesin, ezan-ı Muhammedi kıyamete kadar bu semalarda yankılansın diye canlarını feda ettiler. O gece aziz milletimiz, Türkiye’nin dört bir yanında, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla nefretini top, tüfek ve her türlü teçhizatla kusan hainlere geçit vermedi. 15 Temmuz yüzyıllar geçse de asla unutulmayacak bir ihanet hareketiydi. Can verdik, şehitler verdik ancak bu cennet vatanı hainlere teslim etmedik. O gece şehadete eren vatan evlatlarından Allah razı olsun” dedi.

        • 8

          Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Dış Ticaret Kompleksi’nde anma töreni gerçekleştirdi.

        • 9

          TİM Başkanı İsmail Gülle, geçen yıl şehitler için TİM Genel Merkezi’nin bahçesine fidan diktiklerini hatırlatarak, "Şehitlerimiz adını TİM’de yaşatıyoruz. Bu ulusun her ferdi birer bayraktır, şehitlerimizin her birini kalbimizde taşıyoruz" ifadelerini kullandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa