Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Bakan Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) akademik yıl açılış törenine katıldı.AKÜ tanıtım filmi gösterimi ile başlayan törende, Bakan Eroğlu programın açılış konuşmasını yaparak ilk dersi verdi. Konuşmasında gençlere seslenen Bakan Eroğlu, onlara büyük önem verdiklerini ifade etti.

Bakan Eroğlu, programın ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayarak gündemde ki yerini koruyan yerli otomobil üretimi konusunda açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin "Efendim yerli otomobil üretim konusunda üniversitelere,öğretim görevlilerineçağrınız ne olacaktır?" sorusunu ise Bakan Eroğlu şöyle yanıtladı:

Bizim en ileri teknolojiyi yakalamamız lazım, Türkiye'nin bu potansiyeli var.otomotiv alanında her türlü teknolojiyi yakalayacak, sanayi kuracak gücümüz var. Bunu da yapmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Dolayısı ile hocalarımızın bilhassa hibrit dediğimiz elektrik ve aynı zamanda akaryakıt ile çalışan otomobiller geliştirmelerinde fayda var diye düşünüyorum. Hibrit yani elektrik zaman içerisinde yani akaryakıtta, petrolde biz dışa bağımlıyız. Dışa bağımlılığı azaltmak için buna gayret etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu

YENİLENEBİLİR ENERJİ KONUSUNDA ÜNİVERSİTEMİZDEN BÜYÜK BEKLENTİMİZ VAR

Açıklamalarda daha sonra memleketi Afyonkarahisar'ın üniversitesi AKÜ'den beklentilerini anlatan Bakan Eroğlu, özellikle AKÜ'den yazılım ve yenilenebilir enerji konusunda büyük beklentileri olduğundan bahsederek şunları söyledi:

"Yani yeni teknolojiler, bilhassa yazılımda çünkü yazılım önemli. Yazılımda bir çalışma yapılırsa üniversitemizde ayrıca Afyonkarahisar'a has tıbbi ve aromatik bitkiler var. Bunları bir paketleyip bunu satışa sunabilirsek ticari olarak çok faydalı olur bu konuda da iş birliği yapıyoruz. Beklentimiz bunlar. Gerek enerjide beklentilerimiz var, yenilenebilir enerji konusunda üniversitemizden büyük beklentimiz var."

Bakan Eroğlu, programın ardından beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte üniversite öğrencilerine aşure ikramında bulundu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ