Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Bakan Çavuşoğlu'ndan uluslararası topluma "Afganistan ile angajmanı sürdürme" çağrısı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        G20 Dışişleri Bakanları, Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurul Görüşmeleri çerçevesinde Afganistan'ı görüşmek üzere çevrim içi toplantıda bir araya geldi.

        Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, toplantı sonrası Twitter hesabından, "İnsani durum ve düzensiz göç başta olmak üzere güncel meseleler hakkında görüşlerimizi paylaştık. Uluslararası toplum Afganistan'la angajmanını sürdürmeli." açıklaması yaptı.

        REKLAM

        BAKAN ÇAVUŞOĞLU, TÜRKEVİ'NDE MEVKİDAŞLARIYLA GÖRÜŞTÜ

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu görüşmeleri için bulunduğu New York'ta diplomatik temaslarına devam ediyor.

        Mevkidaşlarıyla görüşmelerini Türkevi'nde gerçekleştiren Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic Buric, Mali Dışişleri Bakanı Abdoulaye Diop, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makei ve Somalili mevkidaşı Mohamed Abdirizak ile görüştü.

        Bakan Çavuşoğlu, Nikaragualı mevkidaşı Denis Moncada, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Hsafadi ve Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbaev ile de bir araya geldi.

        "ROHİNGA MÜSLÜMANLARINI KADERLERİNE ASLA TERK ETMEYECEĞİZ"

        Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurul Görüşmeleri çerçevesinde Türkiye ve Bangladeş, Arakan (Rohingya) Müslümanlarının durumuna ilişkin yüksek düzeyli çevrimiçi toplantı düzenledi.

        Çavuşoğlu, toplantının ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Rohingaların gönüllü, güvenli, onurlu ve sürdürülebilir dönüşleri için çalışmaya devam edilmeli. Rohinga Müslümanlarını kaderlerine asla terk etmeyeceğiz.'' değerlendirmesinde bulundu.

        REKLAM

        ARAKANLI MÜSLÜMANLARA ETNİK TEMİZLİK

        BM'ye göre, 25 Ağustos 2017'den sonra Arakan'dan kaçmak zorunda kalan ve Bangladeş'e sığınan 700 binden fazla mülteci bulunuyor. Kamplardaki mültecilerin yarısını ise çocuklar oluşturuyor.

        Uluslararası insan hakları kuruluşları, yayınladıkları uydu görüntüleriyle Arakan'da yüzlerce köyün yok edildiğini kanıtladı.

        Arakanlıların topraklarına dönüşü için Myanmar ve Bangladeş hükümetleri arasında imzalanan anlaşma, yerinden edilenlerin durumlarını belgelendirmeleri mümkün olmadığı için uygulamada işlevsiz kalıyor.

        BM ve uluslararası insan hakları örgütleri, Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddeti "etnik temizlik" ya da "soykırım" olarak adlandırıyor.

        Uluslararası medya ve kuruluşların Arakan eyaletine girişini ciddi oranda kısıtlayan Myanmar hükümeti, bugüne kadar Arakanlı Müslümanların geri dönüşlerine ilişkin verdiği sözleri de yerine getirmedi.

        Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar ve insan hakları örgütleri, gerekli güvenli ortam sağlanmadan bu kişilerin Myanmar'a dönmelerinin, yeni bir etnik temizliğe yol açacağı endişesini taşıyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa