Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç açıklaması
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Zagreb’de Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grliç-Radman ile ortak basın toplantısı düzenledi.

        Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İsveç'teki PKK eylemlerine ilişkin "Terörle mücadelede İsveç kanunlarının da yetkililerinin de ne kadar gevşek olduğunu gösteriyor" yorumunda buludu.

        Çavuşoğlu basın toplantısında "Terör örgütü, İsveç'in de ulusal çıkarlarına zarar vermeye çalışıyor. Özellikle İsveç'in NATO üyesi olmaması için elinden geleni yapıyor. PKK destekçisi bir milletvekili var, o da İsveç hükümetini adeta rehin almış" ifadelerini kullandı.

        İSVEÇ'TEKİ PAYLAŞIMLAR

        İsveç'te terör örgütü YPG/PKK'nın ele başı Abdullah Öcalan'ın resminin binalara yansıtıldığına dair sosyal medyada paylaşımlar yer almıştı.

        Hesaplarda, Stockholm'de Globen Avicii Arena Spor Salonu'nun duvarına da aynı görüntülerin yansıtıldığına dair paylaşımlar yer almıştı.

        Stockholm polisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medya hesaplarındaki görüntülerin gerçek olup olmadığının açıklığa kavuşturulamadığını bildirmiş ve 'beyaz gecelerin' yaşandığı Stockholm'de, projeksiyonla duvara görüntü yansıtabilmek için yerel saatin 23.30'u geçmiş olması gerektiğini, bu saatte herhangi bir yetkilinin bulunmamasını fırsat bilen kişilerin, pazartesi günü korsan bir eylem yapmış olma ihtimali üzerinde durulduğunu açıklamıştı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa