Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Babu'l Mendeb Boğazı'nda petrol transferi geçici olarak durduruldu

        Suudi Arabistan, Babu'l Mendeb Boğazı'ndan petrol transferinin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı. Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Halid bin Abdulaziz el-Falih, Suudi Arabistan haber ajansı SPA'da yer alan açıklamasında, "Babu'l Mendeb Boğazı üzerinden yapılan tüm ham petrol transferi, buranın güvenliği sağlanıncaya kadar derhal ve geçici olarak durdurulacaktır" ifadesini kullandı.

        Falih, Husilerin ham petrol gemilerine yönelik tehditlerinin, Kızıldeniz ve Babu'l Mendeb Boğazı üzerindeki uluslararası ticaret ve deniz taşımacılığını etkilediğini kaydetti.

        ARAMCO KARARI DOĞRULADI

        AA'nın haberine göre Suudi Arabistan'ın ulusal petrol ve doğalgaz şirketi ARAMCO da Babu'l Mendeb Boğazı güvenli hale gelinceye kadar tüm petrol nakliyatının acilen ve geçici olarak durdurulduğunu doğruladı. ARAMCO açıklamasında söz konusu kararın, petrol gemileri ile mürettebatının güvenliğinin sağlanması ve muhtemel petrol sızıntılarının engellenmesi için alındığı aktarıldı.

        REKLAM

        Suudi Arabistan'ın El İhbariyye kanalının resmi Twitter hesabından daha önce yapılan açıklamada, "Kızıldeniz'de Suudi Arabistan'a ait bir petrol gemisinin terör saldırısına uğradığı belirtilmiş ancak daha sonraki açıklamalarda sayının iki olduğu duyurulmuştu. Petrol gemilerinden her birinin 2 milyon varil petrol taşıma kapasitesine sahip olduğu belirtilmişti. SPA'nın haberinde saldırının, gemilerden birinde hafif hasara yol açtığı, denize petrol sızıntısı olmadığı ve hasar gören geminin en yakın Suudi Arabistan limanına çekme işleminin sürdüğü ifade edildi. SPA'da diğer gemiyle ilgili bilgi verilmedi.

        HUSİLER SALDIRIYI ÜSTLENMİŞTİ

        Husilere ait El Mesira televizyon kanalından konuya ilişkin daha önce yapılan açıklamada da Husilere ait Deniz Kuvvetlerinin, Suudi Arabistan'ın Demmam adlı gemisini ülkenin batı sahilinde hedef aldığı bildirilmişti. ARAMCO, dünyadaki her 8 varil petrolden birini üretiyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa