Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Aytun Çıray, Meral Akşener'in partisine mi katılıyor? Aytun Çıray kimdir?

        CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray partisinden istifa etti. Çıray, "Siyaseti koltuk için yapmadım. Milletvekili olmak da önemli değil; önemli olan torunlarımıza, çocuklarımıza yaşanabilir bir ülke bırakmak" dedi.

        İSTİFAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

        DHA'nın aktardığına göre; CHP'den istifa eden İzmir Milletvekili Altun Çıray, siyaseti koltuk için yapmadığını, şartların istifasını zorunlu kıldığını belirtti. Çıray, "Siyaset yüzde 100'ün oyuna talip olmak için yapılır. CHP olarak yüzde 25 oyumuz var. Biz çok çalışarak bunu yüzde 28'e çıkarabildik. HDP'nin oyu yüzde 10. MHP zaten AKP ile ortak hareket ediyor. Yüzde 38 oyla ne yapabiliriz ki bizim amacımız yüzde 51 olmak. Ancak bu oyu alabilirsek başkanlık sisteminde söz hakkımız olur. Siyaseti koltuk için yapmadım. Milletvekili olmak da önemli değil; önemli olan torunlarımıza, çocuklarımıza yaşanabilir bir ülke bırakmak" diye konuştu.

        25 EKİM'DE DUYURULACAK

        Meral Akşener'in öncülüğündeki yeni parti 25 Ekim Çarşamba günü resmi kimliğine kavuşacak. Yeni partiye ilişkin tüm detaylar Ankara Yenimahalle'deki Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nden duyurulacak.

        YENİ PARTİNİN MİLLETVEKİLİ ÜYELERİ

        REKLAM

        Meclis'te halen bağımsız milletvekilleri olan İsmail Ok, Nuri Okutan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ yeni partiye desteklerini açıklayan isimler arasında.

        AKŞENER'DEN AYTUN ÇIRAY AÇIKLAMASI

        Bir gazetecinin, CHP Milletvekili Aytun Çıray'ın partisinden istifa ederek kurulacak olan partiye transfer olacağına ilişkin iddiaları hatırlatması üzerine Akşener, şöyle cevap vermişti:

        "Kendisine soracaksınız, ben bir şey diyemem. Ama şöyle bir hedefimiz yok bizim; Ne AK Parti'den, ne CHP'den ne de MHP'den parantez içerisinde 'transfer' yapıp da bir grup kurma hedefimiz yok.

        Akşener, kuracakları yeni parti ile ilgili soruya ise, "Çok iyi gidiyor. İşte kurucular kurulumuz tamamlandı. Program ve tüzüğümüz tamamladı. Kurucular kurulunda yer alacak olan arkadaşlara hem tüzüğümüz hem programımız gönderiliyor. Türkiye'de yeni bir siyasi parti doğmuş olacak. Milletin kurduğu bir parti bu. Çok fazla talep olmuştu, bazı arkadaşlarımıza daha sonraki görevlerde kadrolarda yer vermek üzere imkan bulamadık ama 200 civarında kurucular kurulunun olduğu bir siyasi parti doğuyor. Hayırlı olur inşallah, rekabette hep fayda vardır. Bugünden itibaren görüyorsunuz ki dil, tavırlar, davranışlar değişti. Dolayısıyla daha da Türkiye'nin partimizden sonra yöneticilerinin, güçlülerin dilinin yumuşacağını göreceksiniz" diye cevap verdi.

        AYTUN ÇIRAY KİMDİR?

        Aytun Çıray, 1957 yılında İzmir'in Bayındır ilçesinde doğdu. Eğitim hayatını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olarak tamamlayan Çıray, iç hastalıkları dalında uzmanlık öğrenimini tamamladı. Bir süre boyunca Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı, Başbakan Danışmanlığı, Petkim Erdemir ve İsdemir'in yönetimlerinde görev yapan Çıray, Dünya Bankası 2. Sağlık Projesi İkraz Anlaşması müzakerelerinde Türkiye adına Başkanlık yaptı.

        Cumhuriyet Halk Partisi listesinden TBMM İzmir milletvekili olarak 24. 25. ve 26. dönemde milletvekili seçilen Çıray, 23 Ekim 2017 tarihinde partisinden istifa etti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa