Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aydın sahur vakti! 2018 Aydın'da ilk oruç saat kaçta?

        Ramazan ayının ilk buluşması 16 Haziran gecesi sahur ile gerçekleşecek. Aydın’da bugün ilk kez sahura kalkıp niyet edeceklerin merak ettiği sahur vakti saat kaçta olacak? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden alınan bilgilerle hazırladığımız 2018 Aydın sahur vakitleri...

        AYDIN SAHUR VAKTİ 2018

        Ramazan ayının ilk orucuna niyet bu gece edilecek. Diyanet’in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 16 Mayıs Çarşamba Aydın’da sahur vakti (imsak)04:13 olarak görülüyor. Aydın’da saat 04:13’de okunacak ezanla birlikte Ramazan’ın ilk orucuna niyet edilecek.

        RAMAZAN'DA SAHURA KALKMADAN ORUÇ TUTULUR MU?

        REKLAM

        Günlerin uzun olması ve yorucu iş hayatı nedeniyle Ramazan'da oruç tutmak güçleşiyor. Sabah erken saatlerde işe gidecek olan birçok kişi uyanmak istemiyor ve orucu sahur yapmadan tutmak istiyor. Dolayısıyla oruç tutanlar "sahura kalkmadan" oruç tutulurmu sorusunu sormaya başladılar.

        Diyanet yaptığı açıklamada konuya açıklık getirdi; "Sahura kalkmamak 'günah' değil. Ama sahur'a kalkmak ve sahur yapmak çok büyük sevap" denildi. Sahur'da bir yudum su içmek için de olsa, sahura kalkmanın iyi olacağı söyleniyor. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

        'Sahur yemeği mübarektir. Sahurun tamamı berekettir. Bir yudum su için de olsa sahura kalkın! Allahü teâlâ ve melekleri, sahura kalkanlara salât ve selam ederler. Yani Allahü teâlâ, sahura kalkanları mağfiret eder, melekler de onlar için dua eder.'

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa