Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eşber OKAYER/ KUŞADASI (Aydın), (DHA)AYDIN'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda, koronavirüs tedbirleri kapsamında Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Turist Rehberleri Birliği (TUREB) görevlilerince ilçeye tur düzenleyen firmalara yönelik bir dizi denetim yapıldı.

        İçişleri Bakanlığı'nın "Sağlık İçin, Hepiniz İçin" sloganıyla koronavirüs (Covid-19) tedbirlerinin yerine getirilip, getirilmediğine yönelik Türkiye genelinde başlattığı denetimler Kuşadası'nda da devam ediyor. Uygulama kapsamında Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Turist Rehberleri Birliği tarafından kente tur düzenleyen firmalara yönelik denetim yapıldı. Kuştur uygulama noktasında dün 19.00 21.00 saatleri arasında yapılan denetimde, yetkililerce tur araçlarının kaçak yolcu taşıyıp, taşımadığına bakıldı. Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri ise şoför ve yolcuların maske takıp takmadığını kontrol etti. Kurallara uymayan 10 araca ise 1500 ile 6 bin TL arasında değişen rakamlarda para cezası kesildi.

        'DENETİMLER SÜRECEK'

        Aydın'ın farklı ilçelerinden denetimlerin belirli aralıklarla süreceğini belirten Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer, "Normalleşme sürecinin başından beri bu tür uygulamaları yapıyoruz.  Amacımız kaçak turları ve rehberleri denetlemek. Ayrıca görevli polisler eşliğinde koronavirüs tedbirlerine uyulup uyulmadığına bakmak. İlçemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin güvenliği bizim için büyük önem taşıyor" diye konuştu. DHA-Genel Türkiye-Aydın / Kuşadası Eşber OKAYER

        2020-09-16 13:31:17

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa