Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri toplu taşıma araçlarının yolcu indirme bindirme esnasında trafiği yavaşlatmasının önüne geçmek ve engelli araç park alanlarını belirginleştirmek için yatay trafik işaretlemeleri yaptı.

        Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, duraklarda yatay trafik işaretlemeleri yaparak toplu taşıma araçlarının daha rahat ve güvenli şekilde yolcu indirip bindirme yapmalarını sağladı. Özellikle ana arterlerde yer alan duraklarda yapılan çalışma ile toplu taşıma araçlarının duraklarda yolcu indirme ve bindirme esnasında trafik akışının hızlanmasına yardımcı olacak. Ayrıca maviye boyayarak yapılan durak işaretlemeleri ile sivil araçların, durak alanlarına park etmemesi konusunda daha hassas davrandığı görüldü.

        Engelli araç park yerleri hazır

        Duraklara yapılan işaretleme çalışmalarında ayrıca engelli araç park yerleri de ayrıldı. Ana arterlerdeki yatay işaretlemelerin yanı sıra uyarı levhaları da yerleştirildi. Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri sürücülere uyarılarda da bulundu. Özellikle engelli araç park yerlerine, araç park edilmemesi ve bu yerlerin etrafında rahat geçiş alanları bırakılması konusuna dikkat çekildi. Duraklarda işaretleme yapılan yerlerin giriş bölümlerine yerleştirilen dubaların ezilmemesi de bir başka dikkat çekilen konu oldu. Toplu taşıma araçlarının büyüklüğü göz önüne alındığında durakta boyalı alana girişte bir mesafe ihtiyacı bulunduğu özellikle belirtildi.

        Başkan Çerçioğlu, “Sürücülerin kurallara riayet etmesi gerekiyor”

        Vatandaşların durak bölgelerine ve özellikle engelli araç alanlarına park etmemesi konusunda vatandaşları uyaran Başkan Çerçioğlu, “Trafik akışının daha sağlıklı ilerlemesi için sürücülerin kurallara riayet etmesi gerekiyor. Toplu taşıma araçlarının duraklarına park edilmemesi trafik akışını hızlandıracaktır. Ayrıca engelli araç park alanlarına sürücülerin yüksek hassasiyet göstermesi lazım” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa