Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Murat GÜRKAN/NAZİLLİ(Aydın), (DHA)AYDIN'ın Nazilli ilçesinde yaşayan ve pandemi döneminde polislerden korktuğu için sokağa çıkmaya çekinen Ömer Taha Aktaş'ı (7) ziyaret eden polis ekipleri, 'korkmasını gerektirecek' bir şeyin olmadığını anlatıp, çeşitli hediyeler verdi.

        Cumhuriyet İlkokulu 1'inci Sınıf Öğrencisi Ömer Taha Aktaş, pandemi dönemindeki kısıtlamalar sırasında evde kalıp, polisin yaptığı denetimlerden korkarak dışarı çıkmadı. Ancak, kısıtlamalar kalktıktan sonra da polis korkusu devam eden Aktaş, sokağa çıkmamayı sürdürdü. Oğlunun bu durumuna üzülen kahvehane işletmecisi Tuna Aktaş, durumu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) bildirip, yardım istedi. CİMER, Aktaş ailesinin bu sıkıntısının giderilmesi için durumu Aydın Valiliği'ne iletti. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un talimatıyla Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü emrinde görevli 3 polis memuru, bugün Aktaş ailesinin Cumhuriyet Mahallesi, 207 Sokak'taki evine gönderildi. Polisleri kapıda karşılayan Tuna Aktaş, oğlu Ömer Taha Aktaş'tan dışarı çıkmasını istedi. Kapıya çıkınca hiç ummadığı bir anda polisleri karşısında gören Ömer Taha, büyük şaşkınlık yaşadı. Polisler, boyama kitabı ve kalemleri hediye ettiği çocuğa Covid -19 salgını sürecinde alınan sokağa çıkma kısıtlamasının onların sağlığını korumak için olduğunu anlattı. Pandemi sürecinde polisin başta çocuklar olmak üzere herkesin sağılığı için canla, başla çalıştığını belirten polisler, Ömer Taha'ya artık anne ve babası ile rahatlıkla dışarı çıkabileceğini söyledi. Polisler, biraz olsun rahatlamasını sağladıkları Ömer Taha ile birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı da çektirdi.DHA-Genel Türkiye-Aydın / Nazilli Murat GÜRKAN

        2020-07-07 12:14:27

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa