Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın’ın Efeler ilçesinde uzun bir aradan sonra camilerde Cuma namazı kılan vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. Cuma Namazı sonrası duygulanan ve gözleri dolan Lütfi Gündoğdu, “Allah’ım inşallah bizlere omuz omuza namaz kıldığımız günleri göstersin” diye dua etti.

        Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinden itibaren camilerde toplu olarak namaz kılmanın kısıtlanmasının ardından, Aydın’ın Efeler ilçesindeki 153 camide normalleşme süreciyle birlikte bugün ilk Cuma Namazı kılındı. Bugün ilk kez cemaatle birlikte namaz kılınan camilerin avlularında, sosyal mesafe kuralına uygun olarak 1.5 metre aralıklarla cemaatin saf düzeni alması sağlandı. Namaz öncesi emniyet ve belediye ekipleri, namaz kılacak vatandaşları maske takmaları ve hijyen kullarına uymaları konusunda uyarılarda bulunurken, Efeler Belediyesi zabıta ekipleri cami önlerinde seccade dağıttı.

        Cuma namazı sonrası ise vatandaşlar uzun bir aradan sonra camilerde namaz kılmanın mutluluğunu yaşarken, bazı vatandaşların duygulanarak gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

        “Allahım bizleri omuz omuza saf tuttuğumuz günlere ulaştırsın”

        Efeler Külliye Camisi’ne Cuma Namazı kılmak için gelen vatandaşlardan Lütfi Gündoğdu namaz sonrasında gözleri dolarak yaptığı açıklamada, “Allah'ımıza sonsuz kere şükrediyoruz. Uzun bir aradan sonra bugün bizi Rabbimiz huzuruna kabul etti. İnşallah kurtuluruz bu zamanlardan. Rabbim hasta olan kardeşlerimize şifalar versin. Rahmetli olan kardeşlerimize gani gani rahmet eylesin. Allah'ım inşallah 1,5 metre değil, bizim inancımıza göre omuz omuza saf tuttuğumuz günlere en kısa sürede ulaşırız” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa