Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın Valiliği İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi’nden kapalı olan hayvan pazarları ile ilgili olarak kararlar alındı. Kovid19 tedbirleri kapsamında geçtiğimiz ay kapatılan hayvan pazarları açılırken, alım satımlarda hayırlaşma işleminin geleneksel el sıkıp sallama yöntemi ile değil sözlü olarak yapılması şartı getirildi.

        Aydın’da kapalı olan hayvan pazarları ile ilgili olarak alınan kararla, EfelerDalama hayvan pazarının alt yapısının uygun olmaması nedeniyle kovid19 tedbrileri kapsamında kapalı kalmasına, Çeştepe, Nazilli ve Çine hayvan pazarlarının bugünden itibaren faaliyetlerine başlamasına karar verildi.

        Açılacak olan hayvan pazarlarında uygulanacak tedbirler ise şöyle sıralandı; Hayvan pazarlarında maske takmak zorunludur. Maskesi bulunmayanlara işletmeci tarafından girişte maske temin edilecektir. Giriş ve çıkışlar tek noktadan ve farklı kapılardan yapılacak, girişlerde vatandaşların vücut ısıları dijital ısı ölçer ile ölçülerek vücut ısısı 38 dereceden fazla olanların girişine izin verilmeyecektir. Giriş ve çıkış bölümleri yönlendirici levhalar ile düzenlenecektir. Girişçıkışlarda ve hayvan pazarı içerisinde ihtiyaç duyulan muhtelif yerlerde el dezenfektanı bulundurulacaktır. Pazar içerisinde bulunan WC ve lavabolar temiz tutulacak, bu noktalarda sıvı sabun, peçete, otomatik kurutma makinası gibi malzeme ve gereçler yeteri kadar bulundurulacaktır. Pazar içerisinde fiziki temastan kaçınılacak (el sıkışarak pazarlık yapma vb.) sosyal mesafe sürekli korunacaktır. Hayvan pazarında sosyal mesafeyi olumsuz etkileyecek kalabalık olması halinde, işletmeci tarafından vatandaşlar kontrollü şekilde içeriye alınacaktır. Hayvan pazarlarında görevli Resmi Veteriner Hekimlerin bulundukları bölüme vatandaşların girişleri yasaktır. Veteriner Hekimler ile vatandaşın direkt temasını önlemek için evrak alışverişinin yapıldığı bölüm şeffaf bariyerli olacaktır. Veteriner Hekimler için yeteri kadar eldiven, maske, siperlik, el dezenfektanı ve tek kullanımlık önlük bulundurulacaktır. Giriş ve çıkışların daha kontrollü olmasını sağlamak ve oluşacak yoğunluğu kontrol altında tutmak amacıyla Aydın’da bulunan hayvan pazarlarının 01 Nisan 31 Ekim 2020 tarihleri arasında sabah 06:00'da, 01 Kasım 2020 31 Mart 2021 tarihleri arasında sabah 07.00'da açılmasına karar verilmiştir. Belirtilen pazar açılış saatlerine riayet edilecektir.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa