Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eşber OKAYER/KUŞADASI (Aydın), (DHA)AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde sahile vuran yüzücü paletindeki ayak kemiklerinin yüzerek Yunanistan'a geçmeye çalışan kaçak göçmene ait olabileceği öne sürüldü.

        Kuşadası'na bağlı Davutlar Mahallesi'ndeki Sevgi Plajı Sahili'nde, geçen pazar günü içinde ayak kemikleri parçası olan bir yüzücü paleti bulundu. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede paletin içerisindeki kemik parçasının insan ayağına ait olduğu belirlendi. Kemik parçaları, İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

        BALIK ADAMLAR HAREKETE GEÇTİ

        Kentte şok yaşatan olay, ilçede faaliyet gösteren sualtı sporları kulüplerinin yöneticilerini de harekete geçirdi. Ada Sualtı Sporları Kulübü Başkanı Adnan Kalça sahilde bulunan paletin fotoğrafını, sosyal medya hesabından, 'Çevresinden kayıp dalgıç olan var mı?' notuyla paylaştı.

        'KAYIP DALGIÇ BİLGİSİ YOK'

        Adnan Kalça, Aydın, İzmir ve Muğla'daki su sporları kulüplerinin yöneticileriyle irtibata geçtiğini anlatarak, "Şu ana kadar bana kayıp dalgıç bilgisi gelmedi. Paletteki kemik parçası Yunan Adaları'na geçmeye çalışan bir göçmene ait olabilir. Çünkü bulunan palet serbest dalış yapan dalgıçların kullandığı paletlerden değil. O palet daha çok tüplü dalışlarda kullanılır. Bazı düzensiz göçmenler Kuşadası'ndan Yunanistan'in Sisam (Samos) Adası'na yüzerek geçmeye çalışıyorlar. Ancak bu bölgede en yakın nokta Dilek Yarımadası ile Sisam Adası arasındaki dar boğaz. Dar boğaz olarak isimlendirilen alanda deniz suyu akıntısı çok şiddetli. Bu noktadan geçiş yapmak isteyen düzensiz göçmenlerin boğularak denizde kayboldukları duyuyoruz. Bulunan vakanın da bu tarz bir ölüm sonucu olabileceğini düşünüyorum" dedi.DHA-Genel Türkiye-Aydın / Kuşadası Eşber OKAYER

        2020-03-31 14:22:22

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa