Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burhan CEYHAN/AYDIN, (DHA) AYDIN'da, koronavirüs salgını nedeniyle evde uzaktan eğitime katılan Aydınlı Damla Yıldız Çoban (12), ilk dersi komşularının oğlu olan, sınıf arkadaşı Hasan Efe Çelik (12) ile birlikte dinledi. Çocuklar, evde eğitime sevindiklerini belirtirken, aileler ise dışarı çıkmamalarıyla riskin azalmasından memnun olduklarını söyledi.

        Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 16 Mart'ta Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitime ara verildi. 1 haftalık aradan sonra bugün televizyon ve internet üzerinden ilk kez öğrenciler, uzaktan eğitimle evde ders görmeye başladı. Aydın'ın İncirliova ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde, Cemal Gürbüz Atik Ortaokulu'nun 6'ncı sınıf öğrencisi Damla Yıldız Çoban, "Bugün evde ilk dersimizi gördük, çok güzeldi. Okuldaki gibi oluyor. Virüs nedeniyle okullarımız tatil oldu ama eğitimin bir eksiği yok. Dersi iyi anlatıyorlar. 20 dakika ders gördüm. 20 dakika da teneffüs oldu" dedi. Damla'nın birlikte dersi takip ettiği, apartman komşularının oğlu, sınıf arkadaşı Hasan Efe Çelik ise "Bugün evde ilk dersimizi Türkçe ve Matematik olarak gördük, güzel geçti" dedi.

        Damla Yıldız Çoban'ın annesi Derya Yıldız Çoban da "Koronavirüs nedeniyle evden çıkamıyoruz. Çocuklar için televizyondan ders anlatımı gayet güzel ve başarılı oluyor. Çocuklar güzel bir şekilde dinleyip anlayabiliyorlar. En azından evde gözümüzün önündeler. Dışarı çıkıp risk altında değiller" diye konuştu.

        Hasan Efe Çelik annesi de dışarı çıkmamalarıyla riskin azalmasından memnun olduklarını söyledi.DHA-Genel Türkiye-Aydın Burhan CEYHAN

        2020-03-23 12:56:45

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa