Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolga Kocatürk ve arkadaşlarının kuru göz hastalığı ve tedavisi ile ilgili yaptığı çalışma, Türk Oftalmoloji Dergisi tarafından en başarılı yayın ödülüne layık görüldü.

        Türk Oftalmoloji Derneğinin 53. Ulusal Kongresi’nde yapılan ödül töreninde Doç. Dr. Tolga Kocatürk’e plaket takdim edildi. Kuru göz hastalığı ile ilgili bilgi veren öğretim üyesi Kocatürk, hastalığın özellikle son yıllarda artış gösterdiğini, hastanın yaşının ve çevresel faktörlerin yanı sıra, özellikle romatolojik hastalıklar gibi bazı hastalıkların, kullanılan çeşitli ilaçların, menopoz döneminde olduğu gibi hormonal değişikliklerin, vitamin eksikliklerinin kuru göze neden olabileceğini belirtti. Özellikle bilgisayar ve tabletlerin uzun süreli kullanıldığı, uzun süreli okumaların yapıldığı dönemlerde azalan göz kırpma sayısı nedeniyle kuru göz semptomları ortaya çıkabildiğine değinen Kocatürk, havanın sıcakkuru olması, klimalı, sigara dumanının olduğu ortamlarda bulunulması, kontakt lenslerin uzun süre kullanılması ve göz alerjilerinin de kuru göz hastalığında görülen yanma, batma, kızarıklık, yabancı cisim hissi ve bunlara bağlı olarak ortaya çıkan göz yaşarması şikayetlerinin belirgin hale gelmesine yol açabildiğini aktardı.

        İleri kuru göz olgularında korneada oluşan inflamatuar sürecin korneaya hasar verebildiğini ve bu durumun görmeyi ciddi biçimde etkileyebileceğini ifade eden Doç. Dr. Kocatürk, görme kaybının önlenmesi için kuru göz hastalığının takip ve tedavisinin uygun biçimde yapılmasının çok önemli olduğunu belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa