Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Hazır, dünyanın en saygın mikrobiyoloji dergilerinden biri olan ‘Frontiers in Microbiology’ Dergisi’nin çıkaracağı ‘New AntimicrobialPeptidesFromBacteria/InvertebrateObligateSymbioticAssociations’ başlıklı özel sayısı için dergi tarafından seçilen beş editörden biri oldu.

        Derginin editörlüğe seçtiği diğer akademisyenler ise İtalya’nın Bari Üniversitesinden Dr. EustachioTarasco, California Üniversitesinden Dr. Adler Dillman, İrlanda’nın College Cork Üniversitesinden Dr. David Clarke, Macaristan’ın Pannonia Üniversitesinden Dr. AndrasFodor’dan oluşuyor.

        Prof. Dr. Hazır, ADÜ’nün adının böylesi önemli bir dergide yer almasının üniversitenin imajına katkı sağlayacağını ifade ederek bu tür organizasyonlarda yer almanın hem bireysel hem kurumsal tanınırlığı arttırdığını ve bilimsel anlamda ilerlemenin önünü açtığına dikkat çekti.

        Prof. Dr. Hazır, 2011 2013 yılları arasında Societyfor Invertebrate Pathology’ninNematoloji grubu dünya başkan yardımcılığını, 2013 2015 yılları arasında ise dünya başkanlığı görevini üstlendi. Ayrıca öğretim üyemiz bu göreve getirilen ilk Türk bilim insanı unvanına sahip. Prof. Dr. Hazır’ın, tamamı SCI dergilerde yayınlanan 75 uluslararası makalesi ve 1500’ün üzerinde atıfı bulunuyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa