Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve ADÜ Teknoloji Transfer Ofisi iş birliği ile ‘Temel Patent Eğitimi ve Yeni Sınai Mülkiyet Kanunu’nda Teknokent Firmalarının Buluşları’ kapsamında düzenlenen 'Patent Farkındalık Eğitimi' AİSYEM Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.

        Etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, ADÜ Teknokent AŞ Müdürü Doç. Dr. Cemal İyem, Kuantum Patent Uzmanlarından Orhan Veli Çimen ve Barış Kurt, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

        Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, düzenlenen etkinliğin ADÜ için önemli bir farkındalık eğitimi olduğuna dikkat çekerek; ADÜ'de fikirlerin ticarileşmesi, ekonomik fayda yaratması açısından değerli olduğuna değindi. Akyol, Bu tür eğitimlerin sık sık yapılması ve buluş sahibi hocaların bölgeye değer katacak çalışmalarının gün yüzüne çıkması için her zaman destek sağlayacaklarını belirtti.

        Kuantum Patent Uzmanları Orhan Veli Çimen ve Barış Kurt sunumlarını; marka, patent, fikri sınai, mülkiyet hakları ve telif hakları konu başlıklarında gerçekleştirdi. Orhan Veli Çimen 6769 sayılı fikri sınai kanununda yapılan değişikliklerden bahsederek artık akademisyen buluşlarının kanunda yer aldığını ifade etti. İncelemesiz patentin kaldırıldığını aktaran Çimen, böylece çalışanların ne kadar, ne şekilde ödüllendirileceği vb. konularda kafa karıştırıcı noktaların da ortadan kalktığını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa