Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kent estetiğini ön plana çıkarmak ve vatandaşların daha ferah bir kentte yaşamalarını sağlamak için Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından çiçeklendirme çalışmalarına kış grubu çiçekleriyle devam ediliyor. Çiçeklendirme çalışmalarının yanı sıra Aydın'ın bütün ilçelerinde çevre düzenlemeleri ve ağaç dikimleri de yapılıyor.

        Aydın'ın ilçelerinde "daha yaşanabilir bir kent" sloganıyla çalışmalarını sürdüren Aydın Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, Nazilli İstasyon Meydanı'na yepyeni bir görünüm kazandırmak için peyzaj çalışması gerçekleştirdi. Dolamit ve cüruf taşlarıyla yapılan, mevsim çiçekleriyle de desteklenen desenler vatandaşlar tarafından oldukça beğenildi.

        Aydın'a kadın eli değiyor

        Ekipler, Efeler'de Adnan Menderes Bulvarı üzerinde de kış grubu çiçeklerle çiçeklendirme çalışması yaptı. Bir bölümü Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin kendi serasında yetiştirilen, büyük bölümü de üretici kadınlara destek amaçlı olarak Çine'nin Mutaflar Mahallesi'nin kadın üreticilerinden satın alınan çiçekler, yine Büyükşehir Belediyesi'nin kadın çalışanları tarafından toprakla buluşturuldu.

        Çalışmalarda mevsime uygun olarak hercai menekşe, çin karanfili ve godetya gibi çiçeklerden yararlanılırken çalı grubunda da pittosporum, alev çalısı, taflan, berberis, nandina; ağaç olarak da ardıç, çınar, top akasya, ligustrum ve Akdeniz bölgesinin vazgeçilmez rengi olan turunç ağacı dikimleri yapılıyor.

        Çalışmaları yakından takip eden vatandaşlar ise Aydın'ın tüm ilçelerini güzelleştirmeye devam eden çalışmalara imza atan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ettiler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa