Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’de en fazla zeytin üretiminin yapılığı illerin başında gelen Aydın’da bu yıl zeytin ağaçlarının ürün vermeyince yük hayvanlarına gün doğdu. Bir çok köylü taşıyacak yükü olmayınca eşekleri azat etti. Kırsal köylerde sezon boyunca yükten uzak bir dönem geçirecek olan eşekler özgürlüğün tadını çıkarıyor.

        Aydın’ın dağ köylerindeki engebeli arazilerde bulunan zeytin ağaçları bu yıl meyve vermedi. Aydın’ın 2 yılda bir ürün veren memecik türü zeytinlerde bu sezon yok yılı yaşanınca yük hayvanları da boşa düştü. Saman ve yem fiyatlarının oldukça yüksek olması nedeniyle azat edilen yük hayvanlarının köylerde özgürce dolaşmaları ilginç görüntüler oluşturuyor.

        Aydın’ın Çine ilçesine bağlı Akçova Mahallesi’nde azat edilen eşekler her gün mahalle turuna çıkıyor. Mahallenin kenarındaki otlaklarda otlayıp karınlarını doyuran eşekler zaman zaman da saman pazarına inip burada topluca vakit geçiriyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa