Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, hazırladıkları altın görünümlü özel karışımı satmaya çalışan 2 kişi, polis ekiplerince yakalandı.

        Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, altın olduğunu öne sürdükleri karışımı satmaya çalışan 2 kişiyi takibe aldı. Altın dolandırıcılığı yapıldığı tespit edilen şüpheliler Süleyman S. (41) ve M.A. (41), dün (pazartesi) sabah, Davutlar Mahallesi Sevgi Plajı'nda gözaltına alındı. Şüphelilerin polisi görünce kaçmaya kalkıştığı ancak başaramadığı belirtildi. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada, dolandırıcılık olayında kullanılmak üzere Kuşadası'na getirilen 5 kilo 550 gram sahte altın ele geçirildi. Şüphelilerden Süleyman S.'nin yapılan kimlik sorgusunda 'nitelikli dolandırıcılık ve yağma' suçlarından 11 yıl hapis ile 2000 lira para cezasıyla arandığı anlaşıldı. İşlemleri sonrası adliyeye sevk edilen zanlılardan Sülyeman S. tutuklandı, M.A. serbest bırakıldı. Şüphelilerin, içinde elde edilmek istenen altının rengine ve sağlık derecesine göre bakır ve pirinç gibi materyaller bulunan 'Alloy' adlı karışımın, altın olarak piyasaya sürülmesi halinde yaklaşık 4 milyon lira elde edecekleri öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa