Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Başkanı Barış Altıntaş, Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ıncı yılı nedeniyle yaptığı açıklamada “Efelerin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi Aydın’dan tüm yurda dalga dala yayılmış ve bu mücadele Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturmuştur” dedi.

        Aydın’da Efelerin 96 yıl önce zor şartlar altında verdikleri bağımsızlık mücadelesinin tarih boyunca unutulmayacağını belirten CHP Efeler İlçe Başkanı Barış Altıntaş mesajında; “Kuvayi Milliye ruhu ile özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren Aydın Efelerinin torunları olarak bize miras bırakılan Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri olacağız. Türk Milleti’nin bağımsızlığı için kananıyla, canıyla verdiği bu mücadeleye Aydın’ın kahramanları örnek olmuş ve Aydın Efeleri 96 yıl önce tarih yazmıştır. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Yörük Ali Efe, Sökeli Cafer Efe, Çete Emir Ayşe olmak üzere isimlerini sayamadığımız tüm yiğitleri ve bağımsızlık, vatan ve bayrak uğruna can veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa