Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Aydın’ın Çine ilçesinde inşa edilen Gökbel Barajı’nda sona yaklaşıldı.

        Çalışmaları hızla devam eden ve 13 milyon metreküp su depolama hacmine sahip Aydın Gökbel Barajı’nın tamamlanması ile Çine Ovası’nda 69 bin 800 dekar, Koçarlı –Bağarası Ovası’nda 146 bin 40 dekar olmak üzere toplamda 215 bin 840 dekar arazinin sulanacağını belirtildi. Baraj inşaatında bu güne kadar iş kapsamında kapama seddesi, memba batardosu, derivasyon tüneli kazısı ve betonu, gövde kazısı ve dolgusu, su alma yapısı kazısı, dolusavak kazısı, ulaşım yolları, ön yüzü beton ve paraper imalatlarının tamamlandığı ifade edildi.

        Çalışmaların devam ettiği su alma yapısı ve dolusavak ünitelerinde 44 bin metreküp beton imalatı gerçekleştirilen Gökbel Barajı inşaatında, 2019 yılında baraja ait tüm imalatların tamamlanarak su tutulması hedeflendiği kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa