Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu (KİT) Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde İzmir (Basmane)SökeDenizli demiryolu hattındaki aşırı yoğunluk nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için girişimlerde bulunarak seferlere ek vagon konulmasını sağladı. Söke trenlerinde koltuk kapasitesi ek vagon ile 136'dan 204'e yükseltildi.

        Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, "SökeDenizliSöke güzergahındaki yoğun talep nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızla irtibata geçerek yolcu kapasitesindeki bu sorunun giderilmesini talep ettik. Görüşmeler sonrasında Ray Otobüsü ile işletilmekte olan 136 koltuk kapasiteli bölgesel motorlu trenlerimize 1 adet ray otobüsü ilavesi daha yapıldı. Şu an yolcu kapasitesi maksimum seviyeye çıkartılarak 204 kişiye ulaştı. Uygulamaya 17 Ağustos cuma günü sabah saat 06:30’daki seferle birlikte başlanmıştır. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim ” ifadelerine yer verdi.

        “Sefer sayısının artırılması planlanıyor”

        Şu anda İzmir (Basmane) Söke Denizli, hattındaki yolcuların demir yolculuğuna aşırı ilgisi olduğunu belirten Savaş, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından çalışmasına devam edilen İzmir Selçuk arasındaki Çifthatlı Demiryolunun Selçuk'tan Denizli'ye kadar olan kısmının da tamamlanmasıyla İzmir (Basmane) Söke Denizli arasındaki sefer sayısında artışlar yapılarak bu sorun çözülecek. 2018'de Aydın’da yatırımlar hız kazanacak. Önümüzde 5 yıllık istikrarlı kesintisiz bir dönem var. Aydınımız gelişen, zenginleşen, büyüyen Türkiye’den daha fazla pay alacak. AK Partili dört milletvekilimizle ve Sayın bakanımızla birlikte hep beraber bunun mücadelesini vereceğiz. İnşallah Aydın'ı çok güzel günler bekliyor” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa