Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kuşadası’nda Perşembe günü meydana gelen göçmen faciasında alabora olan lastik bottaki 7’si çocuk 9 kişinin ölümüne yol açtığı iddiasıyla gözaltına alınan Suriye uyruklu organizatör, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

        Perşembe günü sabah 03.25 sıralarında Kuşadası Körfezi açıklarında bir kaçak göçmen botunun battığı yolundaki ihbar üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler olaya müdahale etti. Sahil Güvenlik uçağı tarafından yeri tespit edilen lastik botla ilgili 2 sahil güvenlik botu ve 1 sahil güvenlik helikopteri de arama kurtarma çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmalar sonucu sahil güvenlik botları tarafından 1’i kadın 4 kaçak göçmen sağ olarak kurtarılırken, Irak uyruklu 7’si çocuk ve 2’si kadın göçmenin ise cansız bedenlerine ulaşıldı. Boğularak hayatlarını kaybeden Irak uyruklu göçmenlerin cesetleri Kuşadası Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kurtarılan kaçak göçmenlerin verdiği ifadeler doğrultusunda, kayıp olmadığı ve batan lastik bota 12 Irak uyruklu, 1 Suriye uyruklu insan taciri olmak üzere toplam 13 kişi bindiklerini söylediler.

        Faciadan sağ olarak kurtarıldı, insan taciri olduğu ortaya çıktı

        Kuşadası Körfezi’nde yaşanan kaçak göçmen faciasının ardından Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştı. Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’ne bağlı ekipler, faciadan sağ olarak kurtulanların ifadesini aldı. Yapılan araştırmada alabora olan tekneden sağ olarak kurtarılan Suriye uyruklu M.S.E isimli göçmenin insan tacirliğini organize eden 6 kişiden biri olduğu ortaya çıktı. Kaçak göçmenlerin ifadesinin ardından KOM ekipleri tarafından kaçak göçmenleri para karşılığı yurt dışına kaçırmaya çalışan ve alabora olan tekneden sağ kurtulan Suriye uyruklu insan taciri M.S.E. gözaltına alındı. Faciadan sağ kurtulan kaçak göçmenler tarafından teşhis edilen ve gözaltına alınan Suriye uyruklu insan kaçakçısı, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kuşadası Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Yapılan araştırmada faciaya yol açan insan kaçakçılığını aile başına 3’er bin dolara organize eden insan kaçakçılarının toplam 6 kişi olduğu belirlenirken, polis 2’si Suriye uyruklu 5 kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

        Suriye uyruk M.S.E.'nin polise verdiği ifadede, yurt dışına çıkmak için organizatörlerle iş birliği yapmak zorunda kaldığını, kendisinin de kandırıldığını ileri sürdü. KOM ekiplerinin yaptığı soruşturmanın ardından işlemleri tamamlanan M.S.E., Kuşadası Adliyesi’ne sevk edildi. Suriye uyruklu insan taciri, savcılıktaki ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak, Söke Cezaevi’ne konuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa