Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydınlı ihracatçılara müjde verdi. Savaş, “En yakın tarihte Eximbank irtibat bürosunu Aydın’da açacağız” dedi.

        Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) tatile girmesiyle birlikte çalışmalarını Aydın’da sürdüren KİT Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş Aydın Ticaret Borsası’na (ATB)’ye iadeyi ziyarette bulundu. Savaş’a AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı ile parti yöneticileri de eşlik etti. ATB Meclis Başkanı Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur ve borsa yönetimi Savaş’ı kapıda karşılayarak Aydın’ın en önemli ürünü olan taze incir takdim etti. Savaş, ziyarette birçok konuya değinirken Aydınlı ihracatçılar için önem teşkil eden Türk Eximbank’ın en kısa sürede Aydın’da açılacağının söyledi.

        Aydın’ın ihracat kapasitesini arttırmak adına atılan adımlardan bir tanesi ve başlangıcı olan Türk Eximbak’ın önümüzdeki günlerde de Aydın’da hayata geçeceğini söyleyen Savaş, “Geçen günü Eximbank Genel Müdürümüzle konuşmuştuk. Aydın’da Türk Eximbank’ın açılışı ile ilgili müjdeyi de vermek istiyorum. En yakın tarihte Eximbank irtibat bürosunu Aydın’da açacağız. Bu konuda zaten personelin eğitimini yapmıştık. İlk etapta irtibat bürosu, ardından şubeleşme ve böylelikle ilimizin ihracat kapasitesini ve ihracatçı sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Eximbank’ın sağlamış olduğu faydaları ihracatçı arkadaşlarımıza aktarmak istiyor ve bu konuda hizmeti ayaklarına getireceğiz. İhracatçı işletmelerimizin işlemlerini artık yerinde yapacağız. Bu büyük bir hizmet. Türkiye’de zaten 11 tane irtibat bürosu var. 12’ncisini Aydın’da açacağız. İhracat rakamı ve işlem sayısı arttıkça da şubeleşme yolunda da işlem hızlanacaktır” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa