Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’de hayvancılığın en yoğun olduğu illerden biri olan Aydın’da hayvan pazarı müşteri bekliyor. Artan yem fiyatları ve düşen et fiyatları nedeniyle hayvan bakmanın zorlaştığını belirten yetiştiriciler, pazarın durgunluğundan dert yandı.

        Kurban bayramına sayılı günler kalmasına rağmen, satmak için pazara çıkardıkları hayvanların satılmadığını belirten yetiştiriciler, kimsenin hayvan beslemek istemediğini söylediler. Sabahın erken saatlerinde satmak istedikleri hayvanları pazara getiren vatandaşlardan Ahmet Çetin, son yılların en durgun dönemini yaşadıklarını belirterek fiyatlarda ciddi bir düşüş olmasına rağmen hayvanları satamadıklarını belirtti.

        Hayvan pazarı satılık hayvanlarla dolarken, pek çok pazarlık da tamamlanamadı. Gün boyunca pazarda ancak birkaç baş hayvan satıldı. Pazara Bozdoğan’dan hayvan saran yetiştiricilerden Ahmet Çetin, durumların çok iyi olmadığını belirterek “Şu anda pazarımızı kuruldu ama pazarda mal alım satımı çok zor. Çünkü yemlerin çok pahalı olması yetiştiricinin işini zorlaştırdı. 29 liraya dana kesilirken şimdi 28’e düştü. Şimdi de 27.5 liraya düştü. Millet yemciye olan borcunu ödeyemiyor. Süt parası yem parasını karşılamaz oldu” diye konuştu.

        Piyasanın düşük olduğunu belirten yetiştiricilerden Nurettin Karcı ise et hayvanlarının fiyatının yaklaşık bin TL civarında düştüğünü belirterek getirdikleri hayvanların satılmadığını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa