Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın’ın Buharkent ilçesinde aşırı yağış nedeniyle yaşanan sel felaketinde kara ve demiryolu ulaşımı aksadı. Taşan dereler nedeniyle rayların altının oyulduğu ve karayolunun sular altında kaldığı olayda can kaybının yaşanmadığı ancak maddi kaybın büyük olduğu öğrenildi.

        Bugün Akşam saatlerinde meydana gelen ve şiddetli sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Aydın’ın Buharkent ilçesinde sel felaketi yaşandı. İlçeye 6 kilometre mesafedeki Kızıldere Mahallesi’nde sel baskını yaşanırken derenin taşması ile Denizli Aydın Karayolu Trafiğe kapandı. Karayolu ve tarlalar sular altında kalırken özellikle incir ağaçları büyük zarar gördü.

        Uzun araç kuyruklarının oluştuğu DenizliAydın karayolunda selden dolayı hasar oluştuğu ve araçların bir saat süren çalışmanın ardından tek şeritten ulaşımına izin verildiği öğrenildi. Tren istasyonunda ve Denizli istikametinde meydana gelen hasar nedeniyle İzmirDenizli seferini yapan yolcu treninin istasyona 4 km mesafede bekletildiği de öğrenildi. Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol ve Buharkent Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı olay yerinde incelemede bulundu. Can kaybının yaşanmadığı öğrenilen sel felaketinde tarlaların ve mahsullerin büyük zarar gördüğü, bazı araçların ise selden etkilenerek hasar aldığı belirtildi.

        Tren seferleri durduruldu

        Buharkent’in güney kesiminde yer alan karayolunda aksama yaşanırken demiryolunda meydana gelen çökmeler nedeniyle tren seferleri durduruldu. İzmirDenizli seferini yapan yolcu treni Buharkent ile Sarayköy arasında mahsur kaldı. Tren daha sonra Nazilli İstasyonuna geri çekildi. Olaya anında müdahale ettiklerini belirten Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, yolcu treninin geçiş güzergahında bulunan köprülerin altında çökme görülmesi nedeniyle makinistin dikkati sayesinde trenin durduğunu ve olası bir faciaya maruz kalınmadığını ifade etti. Erol, “Ulaşıma kapanan BuharkentDenizli karayolunu iş makineleri ile yeniden ulaşıma açtık. Şuan can kaybı ve bina hasarı yok. Kızıldere köyünde taşlar topraklar her yeri kapatmış, yollar da çökmüş durumda. Demiryollarındaki sorunu çözmeye çalışıyoruz. Köprülerin altı selden dolayı oyulmuş vaziyette. Tren geçse kaza olacaktı. Köylülerin arazileri kötü durumda. Buharkent halkımıza büyük geçmiş olsun” dedi.

        Tren seferleri sabaha yeniden başlayacak

        Buharkent Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı da felaketi yakından takip ettiklerini ifade ederek, “Aşırı yağışın başlaması ile birlikte olayı yakından takip etmeye başladık. Sel yaşanan yerlerde büyük hasarlar meydana geldi. Kapanan karayolunu trafiğe açmaya çalışırken demiryolunda yaşanan tehlike nedeniyle seferleri durdurduk. Rayların altında yaklaşık yarım metre derinlikte ve 12 metre uzunlukta bir çökme olması nedeniyle trenin geçişine izin verilmedi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından tren seferleri yeniden başlayacak” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa