Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Germencik Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen boğa güreşi festivali Alangüllü arenasında yapıldı. Aydın, Muğla ve çevre illerden yaklaşık 70 çift boğanın karşılaştığı güreşler kıran kırana geçti. Yılın en sıcak günleri yaşanmasına rağmen güreşler yoğun ilgi gördü.

        Sabah saatlerinde başlayan güreşler akşama kadar devam etti. Çoğunluğu Aydın olmak üzere Muğla ve İzmir’den güreşlere katılan boğalar aşırı sıcağa rağmen kıran kırana güreştiler. Bazı boğalar aşırı sıcaklar nedeniyle çatışmadan güreşi tamamlarken bazı boğalar ise uzun süre güreşti.

        Yapılan festivalleler ile Aydın’ın en önemli deve güreşi merkezi olan Germencik bu organizasyonlarla boğa güreşlerinin de merkezi durumuna geldi. Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın başkanlığında gerçekleştirilen organizasyonda doğal arena konumundaki Germencik Alangüllü Arenasında izleyiciler aşırı sıcağa rağmen keyifli karşılaşmalar izlediler. Çatımları büyük bir hassasiyetle yaptıklarını belirten hakem heyeti, kilo, yaş, boynuz yapısı ve boğaların pehlivanlıktaki ustalıklarına göre boğaları karşılaştırdıklarını belirttiler.

        Güreşlerde rakibini yenen ve grubunda birinci olan boğaların sahiplerine para ödülü verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa