Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - AYDIN'ın Nazilli ilçesinde Mustafa Duran´ın (51), iki pompalı tüfekle boşanma aşamasında olduğu eşinin ailesinin evini basıp, birlikte yemek yiyen eşinin 2 ağabeyi, yengesi ve 2 komşunu öldürüp, eşi ve kızının da aralarında bulunduğu 4 kişiyi yaradığı olayın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Mustafa Duran'ın, eşi Tülin Duran ile iş kurdukları, yaşadıkları anlaşmazlık sonrası eşi ve yakınları tarafından dolandırıldığı iddiasıyla katliamı gerçekleştirdiği öne sürüldü.

        Olay, dün saat 20.30 sıralarında, İstiklal Mahallesi Nohutçu Kahveleri mevkiinde bulunan 4 numaralı tek katlı müstakil evde meydana geldi. Tülin Duran (46), iddiaya göre, annesinden miras kalan evin tapusunu, ağabeyi Birol Karakılıç'a devrederek bankadan 62 bin lira kredi çektirdi. Çekilen krediyle Tülin Duran, Hürriyet Caddesi'nde bir depo kiralayarak, dayanıklı plastik mutfak eşyaları satışı işine başladı. Galericilik yapan ve bir süre önce iflas ederek bir firmada pazarlamacılık yapmaya başlan eşi Mustafa Duran da iddiaya göre bu işe para koyarak eşiyle ortak oldu. Birlikte çalışan Duran çiftinin arasında, anlaşmazlıklar başladı. Bunun üzerine Tülin Duran, bir süre önce evi terk ederek kızı Tuğçe Duran (24) ile birlikte ölen annesinin yaşadığı İstiklal Mahallesi'ndeki müstakil eve yerleşti, boşanma davası açtı.

        UZAKLAŞTIRMA KARARI VERİLMİŞ

        Dava sürerken, daha önce Mustafa Duran tarafından tehdit edildiğini ileri süren Tülin Duran'ın 24 Haziran günü Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvurunun ardından koruma kararı çıkarılarak kocası hakkında uzaklaştırılma kararı verildiği belirtildi.

        Dün sabah Mustafa Duran, eşi ve akrabalarının dükkandaki malzemeleri boşalttığını görünce 'mal kaçırıldığı' gerekçesiyle öfkelendi. Eşi ve eşinin akrabalarının kendisini dolandırdıklarını iddia eden Mustafa Duran, polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Akşam evine giden Mustafa Duran, eşinin ve akrabalarının evin kapısının anahtarını da değiştirdiğini öğrendi.

        İKİ POMPALI TÜFEKLE KATLİAM

        Mustafa Duran, dün akşam saatlerinde kendisine ait 09 RG 745 plakalı hafif ticari araçla, eşi ve kayınbiraderlerinin birlikte yaşadıkları İstiklal Mahallesi'ndeki eve geldi. Evin yakınına aracını park eden Mustafa Duran, arka koltukta bulunan 2 pompalı tüfeği yanına alarak, evin bahçesinde birlikte yemek yiyen eşi Tülin Duran, kızı Tuğçe Duran, kayınbiraderleri Birol Karakılıç (48) ve Bekir Cihan Karakılıç (50), yengeleri Serpil Karakılıç (43) ve Emine Özlem Karakılıç (45), yeğeni Şükran Karakılıç (25) ile eşinin komşuları olan ve yemeğe katılan Filiz Kahya (38) ile Mehmet Kahya'ya (41) iki pompalı tüfekle art arda ateş etti. Ardından yürüyerek geri döndü, aracına binerek olay yerinden uzaklaştı.

        Silah seslerini duyan mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine, çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Gelen sağlık ekipleri, evdeki Birol Karakılıç, Filiz Kahya ve Mehmet Kahya'nın olay yerinde öldüğünü belirledi. Ağır yaralanan iki çocuk babası Bekir Cihan Karakılıç ve Emine Özlem Karakılıç da Nazilli Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        Saldırıda Tülin Duran ve kızı Tuğçe Duran ile yeğeni Şükran Karakılıç yaralandı. Yengesi Serpil Karakılıç da kurşunlara hedef olmamak için kaçarken düştü. Yaralalanan 4 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

        ÇOCUK ŞOKA GİRDİ

        Tuğçe Duran ile Şükran Karakılıç'ın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirilirken, olay yerinde hayatını kaybeden Mehmet Kahya'nın "İyiyim" dedikten sonra öldüğü, Filiz Kahya'nın da "Uykum var" dedikten sonra hayata gözlerini yumduğu kaydedildi. Filiz ve Mehmet Kahya'nın olay sırasında yanlarında olan çocukları 9 yaşındaki Utku ise saldırıdan yara almadan kurtuldu. Şoka giren Utku Kahya da hastaneye götürüldü.

        TESLİM OLDU

        Mahalle sakinleri Mustafa Duran'ın katliamın ardından silah sesini duyarak evin önüne toplanan kalabalığın arasından hiçbir şey olmamış gibi geçerek, silahları arka koltuğuna attığı aracına binerek uzaklaştığını söyledi. Katliam sonrası mahalle polis ve jandarma tarafından ablukaya alındı. Olay yerine emniyet şeridi çekilirken, yaralıların tedavi gördüğü hastane önünde de çevik kuvvet ekibi görevlendirildi. Olay yerinin yakınlarında Mustafa Duran'a ait cep telefonu da bulunarak, incelenmek üzere muhafaza altına alındı. Cenazeler, Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Nazilli Devlet Hastanesi morguna, daha sonra da İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayın ardından kaçan Mustafa Duran, bugün sabah saatlerinde polis merkezine giderek teslim oldu. 

        KATİL ZANLISININ KARDEŞLERİ UYARMIŞ

        Yaşadığı olaylar nedeniyle psikolojisinin bozulduğu iddia edilen Mustafa Duran'ın 1 hafta önce kendi kardeşleriyle helalleştiği, bunun üzerine kardeşlerinin de yengeleri Tülin Duran'ı arayarak dikkatli olması konusunda uyardığı öğrenildi. Polis ve jandarma tarafından her yerde aranan Mustafa Duran'ın cinayetten yarım saat önce Atça Mahallesi'nde oturan bir yakınını önce telefonla aradığı, ardından da ziyarete gittiği ortaya çıktı. Kendisinden akşam yemeği için kalmasını isteyen yakının davetini geri çeviren Mustafa Duran'ın "Ben başka yerde yemeğe davetliyim, karpuz yemeye gideceğim" dediği ve daha sonra da oradan ayrıldığı ortaya çıktı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa