Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin (POMEM) 21. dönem mezunlarının kep atma ve yemin töreni gerçekleştirildi.

        Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

        Törende konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, toplumla sağlıklı ilişkiler kurabilen, özgürlük ve güvenlik dengesini önemseyen polisler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

        Polisin, devletin güçlü yüzü, vatandaşın yasal işlerini yaparken güven kaynağı, suç işlemeye niyetlenenleri caydıran ve suçluların korkulu rüyası, devletin çelik pençesi olduğunu vurgulayan Köşger, "15 Temmuz hain girişimde emniyet teşkilatımız, devletinin yanında yer almış, vatandaşımızla omuz omuza, canla başla mücadele etmek suretiyle hain teşebbüsün başarısızlıkla sonuçlanmasını sağlamıştır. Emniyetimiz, kendi içine yuvalanmış ihanet çetelerine de yol açtırmamış, hainleri de bünyesinden tek tek temizlemiştir." ifadelerini kullandı.

        Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Şinasi Dur ise tarihi ve kutlu bir günü yaşadıklarını belirterek, "Mezun olan polislerin, devletle olan nişanlılık süreleri bitti, edecekleri yeminle birlikte devletle nikahları kıyılacak. Bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yılmaz ve yorulmaz koruyucusu, Türk milletinin ise hizmetkarı olacaklar." dedi.

        - Şehit babası Eker: "15 Temmuz'u unutmayın ve unutturmayın"

        FETÖ'nün darbe girişiminde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker'in babası Nihat Eker de törene katılarak bir konuşma yaptı.

        Eker konuşmasında, mezun olacak polislerin sevgi, saygı ve adalet duygusuyla hareket edeceklerinden kuşku duymadığını belirtti.

        Şehit oğlunu vatan sevgisiyle büyüttüğünü vurgulayan Eker, "Sizlerden 15 Temmuz'u unutmamanızı ve unutturmamanızı istiyorum. O gece o kabus atlatılmasaydı ne bir vatanımız vardı ne de siz bugün mezun olabilecektiniz. Hepiniz benim evladımsınız, hepiniz benim Cengiz'imsiniz." diye konuştu.

        Dönem birincisi olan Gökhan Keskin ise ettikleri yemine sadık kalıp, yüreği sevgi dolu genç polisler olarak vatanın her karış toprağında devlete ve millete en iyi şekilde hizmet etmek için çalışacaklarını ifade etti.

        Keskin'in yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından okulu dereceyle bitiren ilk 10 öğrenciye diplomaları ve hediyeleri protokol üyelerince takdim edildi.

        Öğrencilerin yemin töreni esnasında bazı aileler gözyaşı döktü. Kep atımının ardından öğrenciler, aileleriyle bir araya gelerek sevinçlerini paylaştı.

        Törene, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Aydın İl Jandarma Komutan Vekili Albay Süleyman Gürz, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Musa Erdoğan, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile aileler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa