Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ayasofya Camisi ne zaman açılacak? Ayasofya Camisi'nde ilk namaz ne zaman kılacak?

        Ayasofya Camisi ne zaman açılacak? Ayasofya Camisi'nde ilk namaz ne zaman kılınacak? sorularına cevap Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam yaptığı açıklamalarla geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müze statüsünden çıkmasıyla birlikte Ayasofya Camisi'ne ücretli giriş uygulamasını da kaldırıyoruz." dedi ve Ayasofya'nın cami olarak açılacağı tarihi verdi.

        AYASOFYA CAMİSİ NE ZAMAN AÇILACAK?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm camilerimiz gibi Ayasofya'nın kapıları da yerli ve yabancı, Müslim ve gayrımüslim herkese sonuna kadar açık olacaktır." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Hazırlıkları süratle tamamlayarak 24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazı ile birlikte Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz."dedi.

        REKLAM
         Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya, 24 Temmuz'da ibadete açılacak
        Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya, 24 Temmuz'da ibadete açılacak Haberi Görüntüle

        "HERKESİ KARARA SAYGILI OLMAYA DAVET EDİYORUZ!

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Herkesi, ülkemizin yargı ve yürütme organları tarafından alınan Ayasofya kararına saygılı olmaya davet ediyorum." diye konuştu.

        Erdoğan, "Uluslararası alanda bu konuda ortaya konan her türlü görüşü elbette anlayışla karşılarız. Ancak, Ayasofya'nın hangi amaçla kullanılacağı konusu, Türkiye'nin egemenlik haklarıyla ilgilidir." dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konuda, görüş belirtmenin ötesindeki her türlü tavrı ve ifadeyi, bağımsızlığımızın ihlali olarak kabul ederiz." ifadelerini kullandı.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa