Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ardahan'da her yıl Ağustos ayında tekrarlanan kelebeklerin ölüm dansı bu yıl da tekrarlandı. Ardahan adeta kelebeklerin istilasına uğradı.

        Tarihi Halil Efendi Köprüsü üzerinde çiftleştikten sonra ölüm uçuşu yapan ve halk arasında bir gün sineği olarak bilinen Ephemeroptera sineğinin ölüm dansı bu yılda ilgiyle izlendi. Her yıl Ağustos ayında ortaya çıkan ve üç gün süreyle karanlığın çökmesinin ardından çiftleşerek ölüm uçuşuna çıkan milyonlarca bir gün sineği, doyumsuz bir tabiat olayını gözler önüne serdi. Nehir boyunca uçan sineklerin, köprü üzerindeki ışığa geldikleri tahmin ediliyor.

        Bazı vatandaşlar, kar yağışını andıran görüntüler karşısında şaşırdıklarını ve ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını dile getirerek şaşkınlıklarını gizleyemediler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ardahan İlçeleri
        Tüm Ardahan Haberleri
         Ardahan

        Ardahan

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa