Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik 'Antroposen' yayında!
        • 1

          Türkçe alternatif rock müziğin MTV ödüllü grubu Manga, temasında insanlık ve doğa duyarlılığını temel aldığı 'Antroposen 001' ismini verdikleri beşinci stüdyo albümlerini müzikseverlerle buluşturdu.

        • 2

          İLK ALBÜMÜN 17. YIL DÖNÜMÜNDE ÇIKIYOR

          Ünlü müzik grubunun kendi yapım firması 'maNgamusic' çatısı altından yayınlanan ilk albüm olma özelliğini taşıyan 'Antroposen 001', aynı zamanda çıkış tarihi olarak; Manga'nın 14 Aralık 2004 yılında yayınladığı ilk albümleri 'Manga +'nın 17. yılında müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

        • 3

          Pandemi sürecinde müziğe yoğunlaşan pek çok sanatçı, yeni şarkılarını ve albümlerini dinleyicileriyle buluşturmaya devam ediyor. Kendilerini üretmeye adayan müzisyenler, melodilerini sevenlerine sunuyor. İşte sizin için seçtiklerimiz...

        • 4

          "MASA" TÜM DİJİTAL PLATFORMLARDA

          Taha Gürbüz, geçtiğimiz nisan ayında dinleyicilerle buluşan EP'sinin ardından, bir ayrılığı iki tarafın gözünden de anlattığı "Masa"yı müzikseverlerin beğenisine sundu. Elektronik öğeler barındıran, nakaratta hareketli gitar yapısının duyulduğu şarkıda Gürbüz'e yerli alternatif pop sahnesinin yetenekli isimlerinden Lila da eşlik ediyor.

          Taha Gürbüz, şarkısını, "İlişkinin tüm kaotikliğine rağmen son derece sakin, kimsenin kimseyi suçlamadığı ve makul sebeplerle yaşanan bir ayrılığın hikayesi..." sözleriyle anlatıyor.

          "Masa", klibi ile birlikte tüm dijital platformlarda yerini aldı.

        • 5

          "İKİLEM"DEN YENİ ŞARKI

          "Bir Sebebi Var" isimli şarkısıyla dinleyicisinin beğenisi kazananve ardından yayınladıkları "Kaybolurum Gülüşünde" isimli şarkılarıyla müzik listelerindeki yerini zirveleyen İkilem", yeni şarkısı "Bu Saatten Sonra" ile tüm radyo ve dijital platformlarda yerini aldı.

        • 6

          "FORSA" KLİPLENDİ

          Mor ve ötesi'nin yeni şarkısı "Forsa" çok özel bir video klibe kavuştu. İçerdiği modern dans kurgusu ve kıpkırmızı atmosferiyle bildiğimiz müzik videolarından çok farklı bir yerde duran klip için grup ve dansçılar iki gün boyunca setteydi.

          Yönetmen koltuğunda Aslı Çelikel'in oturduğu klibin her aşamasında farklı kulvarlardan başarılı kadın sanatçıların imzası var. Koreografiyi Aslı Öztürk'e, styling'i ise Zeynep Soylu'ya teslim eden gruba eşlik eden kadın dansçıların oluşturduğu dünya, "bıçkın" rolündeki Ekin Ançel'in hipnotize olarak suya doğru çekilmesiyle gerçeküstü bir hal alıyor.

        • 7

          GÖLGE'DEN "HER YERDE SEN"

          Daha önce İlhan Şeşen imzalı "Rüzgar" ile dinleyicilerle buluşan Gölge, şimdi de yeni tekli çalışması "Her Yerde Sen" isimli şarkısını dinleyicilerle buluşturdu.

          Söz ve müziği Vüzera'ya ait olan "Her Yerde Sen" adlı şarkının düzenlemesini Ufuk Palalı yaptı. Projenin klibini de Egemen Toprak yönetti.

        • 8

          "GENÇ CAZ 21" ALBÜMÜ YAYINDA

          İstanbul Caz Festivali, 19 yıldır sürdürdüğü "Genç Caz" geleneğine bu sene yeni bir anlam kazandırıyor. 2021 yılında gerçekleştirilen 28. İstanbul Caz Festivali'nin "Genç Caz" finalistleri arasında yer alan 5 grubun kayıtları, ilk defa profesyonel bir albümde bir araya getirildi.

          "Genç Caz 21" albümü, tüm dijital platformlarda yerini alıyor.

        • 9

          SOKAK KÜLTÜRÜNÜN SESİ: ZEN-G

          Zen-G'den yeni tekli "Farzet Ki", tüm dijital müzik platformlarında yayında. Zen-G, sözü kendisine müziği ise Berkay Duman'a ait olan "Farzet Ki" ile sokaklarda öğrendiklerini dinleyiciye aktarmaya hazırlanıyor.

          Genel olarak sokak jargonundan sözler barındırması ve sert ritimleriyle dikkat çeken şarkıyla ilgili Zen-G, şunları söylüyor:

          "Mahallenin, mahallelinin sesi olabilecek bir şarkı. Sokakların sertliğinden ve tehlikelerinden bahsediyorum. Ama bu tehlikelerin bizim için artık bir oyundan ibaret olduğu bir hayatın içindeyiz. İstanbul'un sokakları oyun alanımız, ben de bu oyunun oyun kurucusuyum."

        • 10

          REVART'TAN "ÜZÜLME"

          Revart'ın yeni teklisi "üzülme" dinleyicisi ile buluştu. Prodüktörlüğünü aerro'nun üstlendiği parçanın sözü ve bestesi Revart'a ait.

          Son çırpınışlarını yaşayan bir aşktan bahseden şarkının hikayesini Revart, "Daha önce bitmiş bir yapbozun zaman ile dağıldığı ve bu yapboz parçalarının artık uyuşmadığı bir ilişkiden söz ediyor. Her ne kadar tekrar bir bütün olunmak istenilse de sonuç pek iç açıcı değil. Karşı tarafta aşk ve sevginin tükendiği, son çırpınışların artık faydasız olduğu ve tutunmak istenilen tüm iplerin güçsüz kaldığı bir ilişki bu. Kopmak üzere olan iplerin kimin elinde olduğu ise meçhul." sözleriyle anlatıyor.

        • 11

          ESKİ AŞIKLARDAN YILIN DÜETİ

          Popçu İrem Derici ile Genco Ecer, "Konu O Olunca" adlı şarkıda buluştu. Sözü ve müziği Ecer, düzenlemesi aranjör Negro'ya ait olan şarkının klibi de şarkısı kadar çok konuşulacak. Film karelerini aratmayan şarkının klibi üç günde Murat Joker yönetmenliğinde çekildi.

        • 12

          BERKAY'DAN "YAN"

          Berkay, "Yan" isimli yepyeni şarkısını dinleyiciyle paylaştı. Sözü Mert Carim, müziği Mert Carim ve Mert Başoğlu imzalı "Yan"ın düzenlemesi Çağrı Telkıvıran tarafından yapıldı.

        • 13

          PERVA'DAN İLK TEKLİ

          Perva grubunun ilk single çalışması “Buralar Tehlikeli”, yayımlandı. 2008 yılında kurulan ve sahnede seslendirdikleri cover şarkılarla kemik bir hayran kitlesine ulaşan Perva, ilk çalışmalarını müzikseverlerin beğenisine sundu.

          Gürkan Zengin (elektrik gitar), Mert Özakın (bas gitar), Ozan Ergün (akustik gitar) ve Oğuzhan Arslan’dan (vokal) oluşan grup üyelerinin ilk teklisi “Buralar Tehlikeli”nin sözleri Ozan Ergün’e, müziği ve düzenlemesi ise Perva’ya ait.

        • 14

          CAN OFLAZ "YANAMAM" İLE DÖNDÜ

          Can Oflaz, uzun bir aranın ardından yeni şarkısıyla dinleyiciyle buluştu. 10 şarkılık yeni bir albüm hazırlığında olan sanatçının, albümden ilk şarkısı “Yanamam”, yayınlandı.

          İlk kez sözü, müziği, düzenlemesinin tamamı kendisine ait olan bir şarkıyı yayınladığı için heyecanlı olduğunu söyleyen sanatçı, şarkıyı şu sözlerle anlattı:

          "Aşk hakkında yazmak beni hiçbir zaman korkutmadı ama şu ana kadar yazdığım hiçbir aşk şarkısının vardığı yer kendimi bulma yolculuğum olmamıştı. 'Yanamam', aşk acısı çekmekten yorulmuş, yalnız kalmaya, kendiyle kalmaya ve karanlığa düşmeye korkan birisinin hikayes... Fakat asıl korkusunun başkalarının onu dinlememesi, sevgilisinden ayrı kalması değil, kendi gerçeği olması ve kendisine bile itiraf edemediği gerçek benliği olması çıkıyor ortaya şarkı sonunda."

        • 15

          "SAKIZ FALLARI" YAYINLANDI

          "Organize İşler Sazan Sarmalı" ve "Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?" filmlerindeki performansıyla tanınan "Çok Güzel Hareketler 2"nin oyuncusu Atakan Çelik, söz ve müziği kendisine ait olan "Sakız Falları" adlı şarkısını sevenleriyle paylaştı.

          Tüm dijital platformlarda yerini alan "Sakız falları", Çelik'ten sevenlerine yeni yıl armağanı olacak.

          Düzenlemesi Cem Şahin'e ait olan "Sakız Falları"nın, kapak fotoğrafları Kayra Çanakçı ve video klibi Behsat Veyseloğlu yönetmenliğinde çekildi.

        • 16

          "DÜNYADAYIZ HALA" DİNLEYİCİYLE BULUŞTU

          Alternatif sahnenin yeni isimlerinden şebu'nun ilk teklisi "Dünyadayız Hala" yayınlandı. "Dünyadayız Hala", var oluşa dair sorularını, kaygılarını ve tüm bunları isteksizce kabullenişini anlatıyor.

          Sanatçının deyimiyle, "27 yaş depresyonunu intiharsız atlatmasını sağlayan bir iç dökme halinin ilk parçası" olan şarkı prodüksiyonunu Ali Burak Şahin'in (Alidu) yaptığı, temelde reggae öğeleri ile şekillenmiş bir hafif tempoda salınma şarkısı olarak günümüze oldukça yakışan bir parça olarak dikkatleri çekiyor.

        • 17

          "NEREYE KADAR" YAYINLANDI

          Sözü, bestesi ve düzenlemesi Burak Alkın'a ait olan "Nereye Kadar" single çalışması yayınlandı. Alkın, önümüzdeki günlerde yeni şarkılarını ara vermeden sevenleriyle buluşturmaya devam edecek.

        • 18

          MELİS YELMAN'IN "ATEŞ ÇEMBERİ" ADLI ÜÇÜNCÜ TEKLİSİ YAYINDA

          Alternatif sahnenin yükselişte isimlerinden Melis Yelman, 2022 yılının ilk çeyreğinde tamamını paylaşmayı planladığı yeni albümününden "Ateş Çemberi" adlı üçüncü teklisini yayına aldı.

          Melis Yelman, ilk stüdyo albümünden paylaştığı "Ateş Çemberi" adlı yeni teklisi ile birbirinden vazgeçmeyen iki aşığın tutkulu hikayesini anlatıyor ve ekliyor:

          "Bazen bir sevgiliyi kaybetmemek için çok risk alırız ve kendimizi alevler ve kaos içinde buluruz. Kolay olmasa da gerçek aşkı kucaklayacak kadar cesur olduğumuzda bu bizi özgür kılar."

        • 19

          "KALPLERİNİZE BİR 'KÖZ' BIRAKMAK İSTEDİM"

          Gökçe Kırgız, sözü ve müziği Zeynep Akın aranjesi Oben Akın imzalı "Köz" şarkısı ile sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor.

          Kırgız, "Bu şarkıyı özellikle aşk acısını en derinden hissettiğim bir dönemde stüdyoda okudum. Herkes aşk acısı çekmiştir. Böyle ruh hallerinde destekçimiz her zaman şarkılar olmuştur. Ben de bu şarkıyı en iyi şekilde yorumlayarak; kalplerinize bir köz bırakmak istedim. Umarım sizlere uzun yıllar boyunca kalbinizi teselli edebileceğiniz kalıcı bir şarkı bırakabilmişimdir." diyerek, şarkının büyüklüğüne de vurgu yapmış oldu.

        • 20

          GÖZDE ŞERBETÇİ'DEN İLK TEKLİ

          Gözde Şerbetçi, ilk teklisi "Dört Nala" sonrası, yeni şarkısı "Bence Aşk"ı tüm dijital platformlarda yayımladı.

          "Geçmişi sormadan, yargılamadan sadece salt aşka inananlar, dinlerken kendilerinden bir parça bulabilirler. Güçlü betimlemelerle dinleyiciyi bir hikâyenin içine sürüklemek istedim." diyen Şerbetçi'nin en yenisi "Bence Aşk"ın sözü ve müziği kendisine düzenlemesi İlkay Dinsever'e ait. Video klibin yönetmenliğini ise Tayfun Çetinkaya üstlendi.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa