Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ahmet ACAR / KAŞ (Antalya), (DHA) Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Türkiye Serbest Dalış Açıksu/Outdoor Şampiyonası'nın ikinci gününde gerçekleştirilen 'İp Destekli Sabit Ağırlık' kategorisindeki dalışlarda kadınlarda Şahika Ercümen ve erkeklerde Rüstem Derin birinci oldu. Şampiyonanın ilk gününde paletli sabit ağırlık kategorisinde birincilik kazanan dünya rekortmeni Ercümen, iki günde 2 şampiyonluk elde etti.

        Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen Türkiye Serbest Dalış Açıksu/Outdoor Şampiyonası'nın ikinci gününde 'İp Destekli Sabit Ağırlık' dalında yarışma yapıldı. Büyüklerde kadınlarda ve erkeklerde ilk günün birincileri olan milli sporcularımız, kadınlarda Şahika Ercümen ve erkeklerde Rüstem Derin birinci oldu. İlk gün yapılan yarışmalarda da Ercümen ve Derin Türkiye şampiyonu olmuştu.

        Türkiye Serbest Dalış Açıksu/Outdoor Şampiyonası'nın ikinci gününde 'İp Destekli Sabit Ağırlık' kategorisinde dalış gerçekleştirildi. 9'u kadın, 25 sporcunun madalya mücadelesi verdiği dalışlarda büyükler kadınlarda dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen 74 metre ile birinci, Yasemin Ulucan 52 metre ile ikinci, Bilge Çingigiray 51 metre ile üçüncü oldu.

        Büyükler erkeklerde, milli sporcu Rüstem Derin 78 metre ile birinciliği kazandı. İkinciliği Serkan Toprak 67 metre ile üçüncülüğü de Ahmet Barış Kahraman 55 metre ile elde etti.

        Genç kadınlarda Toprak Toprak 33 metre ile genç erkeklerde Doruk Dizdar 25 metre ile birinciliği elde etti. Master kadınlarda 30 metre ile Birgül Erken, master erkeklerde 52 metre ile Birol Özbek birinci oldu.

        Şampiyona üçüncü gününde 'Çift palet sabit ağırlık' kategorisinde devam edecek. Bu dalda dünya rekortmeni Şahika Ercümen'in Türkiye rekoru denemesi yapması bekleniyor. Yarışmalarda dereceye giren sporcular, ekim ayında yapılacak dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek.DHA-Spor Türkiye-Antalya / Kaş Ahmet ACAR

        2022-09-03 10:07:21

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa