Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)ANTALYA'da Rusya Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına bağlı eğitim veren 3 okulda ders zili, BDT ülkeleri ile paralel çaldı.

        Konyaaltı'ndaki Rus okulunda, bu yıl birinci sınıfa başlayacak öğrenciler, çiçeklerle karşılandı. Okul yöneticisi Viktor Bikkenev, "Bu yıl, inanılmaz bir ilgi ve öğrenci artışı var. Geçen senelerde 150-200 iken, bu yıl 400'ü aştı ve daha da öğrenciler geliyor" dedi.

        Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Belarus gibi Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinde eğitimöğretim yılı, her sene 1 Eylül'de başlıyor. Bu ülke vatandaşlarının hem tatil hem de yerleşik yaşam için tercih ettiği Antalya'da da bugün ders zili çaldı. Konyaaltı, Muratpaşa ve Alanya ilçelerindeki 3 okul, Rusya Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ve anadili Rusça olan eğitimler veriyor. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle her iki ülkeden de yoğun göç alan kentte, söz konusu okullara talep arttı. Konyaaltı ilçesine bağlı Sarısu Mahallesi'ndeki Eduant Uluslararası Rus Okulu'nda, eğitim-öğretim yılı nedeniyle açılışı töreni düzenledi. Bu yıl birinci sınıfa başlayacak öğrenciler, çiçeklerle karşılandı. Tören sonrası ilk kez okul heyecanı yaşayan miniklere, üst sınıf öğrenciler eşlik etti.

        SAVAŞ KONUŞMAK YASAK

        Okullarının ana sınıfı, ilkokul, ortaokul ve liseden oluştuğunu ve Rusya Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı işlediklerini belirten okul yöneticisi Viktor Bikkenev, "Bu yıl, inanılmaz bir ilgi ve öğrenci artışı var. Geçen senelerde 150-200 iken, bu yıl 400'ü aştı ve daha da öğrenciler geliyor. Sistemimiz tamamen Rus müfredatına bağlı ama Türkiye onayladı. 2000 yılında okulu açtık, devam ediyoruz" dedi.

        22 yıllık okul tarihinde en yüksek öğrenci sayısına ulaşıldığını aktaran Bikkenev, "Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Özbekistan bütün Sovyet ülkelerinden öğrenciler var. Maalesef Ukrayna-Rusya arasındaki kriz, büyük etkiye sebep oldu. Fakat bizim okulumuzda Rusya, Ukrayna ve diğer ülkelerden de gelenler okuyor ve bu konuyu konuşmak yok. Herkes birlikte, kardeş gibi. Çocuklar okuyor" diye konuştu. (DHA)DHA-Genel Türkiye-Antalya Mehmet ÇINAR

        2022-09-01 14:48:29

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa