Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya'da Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (AOSB) plastik inşaat malzemeleri üretimi yapan fabrikada çıkan yangın büyümeden söndürüldü.

        Döşemealtı ilçesindeki AOSB'nin 2. kısmındaki plastik inşaat malzemeleri üretimi yapılan bir fabrikanın orta bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine bölgeye OSB İtfaiyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangının çıktığı fabrikada çalışan 240 personel tedbir amaçlı tahliye edildi. Jandarma ekipleri, fabrikanın olduğu alana tedbir amaçlı giriş çıkışı kapattı. Sıcak ve kuru havada zor anlar yaşayan itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Ortaya çıkan yoğun duman nedeniyle fabrika personeli taktıkları maske ile koordineyi sağladı. İtfaiyenin zamanında müdahalesiyle söndürülen yangında soğutma çalışmaları yapılıyor. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme devam ederken, fabrikada büyük çapta maddi hasar oluştu.

        "Dumandan etkilenen yok"

        Yangın alanında incelemelerde bulunan AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, yangının bir makine arızasından ve orada bulunan yağdan kaynaklandığını tahmin ettiklerini söyledi. Fabrikada alınan bütün önlemlerin yanı sıra Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 2 itfaiye biriminin yangının kontrol altına alınmasında etkili olduğunun altını çizen Bahar, “Hava rüzgarlı ve kuru. Buna rağmen çok hızlı aksiyon alınması sayesinde yangın söndürüldü, soğutma çalışmaları yapılıyor. Kısa sürede söndürülmesi önemli bir başarı. Yangından ya da dumandan etkilenen kimse yok, sadece fabrikada bir hasar oluştu” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa