Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA)ANTALYA'nın Kemer ilçesinde tekne çarpması ve pervane kesisi nedeniyle yaralandığı belirlenen deniz kaplumbağası, ilk müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

        Kemer Yat Limanı'nda Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, yaralı deniz kaplumbağasını görünce Kemer Belediyesi Hayvan Barındırma Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne haber verdi. Bölgeye gelen veteriner hekim Fevzi Uzun, yaralı kaplumbağayı bota alarak karaya çıkardı. Tekne çarpması ve pervane kesisi teşhisi koyulan deniz kaplumbağası, merkezde tedavi altına alındı. İlk müdahalenin ardından Muğla Dalyan'daki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne (DEKAMER) götürülmek istenen deniz kaplumbağası öldü. 

        Deniz kaplumbağalarının korunması gerektiğini ifade eden veteriner hekim Fevzi Uzun, "Deniz kaplumbağasının tekne çarpması ve pervane kesisi nedeniyle yaralandığını tespit ettik. Hemen ilk müdahalede bulunduk ve tedavi altına aldık. DEKAMER'e transferini gerçekleştirecektik ama hayvan vefat etti. Bunlar, nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvanlar. İnsanlarımızın bu konuda biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz" dedi. (DHA)DHA-Güvenlik Türkiye-Antalya / Kemer Levent YENİGÜN

        2022-06-20 15:05:01

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa