Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ömer KARÇA/MANAVGAT (Antalya), (DHA)ANTALYA'da mayıs ve haziran aylarında yumurtlamak için sahile çıkmaya başlayan caretta caretta deniz kaplumbağaları Manavgat sahillerine gelmeye başlarken, güvenli yumurtlama ve yuvalama alanları için gerekli önlemlerin alındığı bildirildi.

        Deniz Kaplumbağaları Akdeniz Fokları Kum Zambakları Koruma ve Yaşatma Derneği (DEKAFOK) Başkanı Seher Akyol, caretta carettaların güvenli yumurtlama yapabilmesi için mayıs ayından itibaren sahilde yasakların başladığını duyurdu. DEKAFOK Başkanı Seher Akyol, Manavgat sahillerinin caretta caretta deniz kaplumbağaları için güvenli yumurtlama ve yuvalama alanları haline gelebilmesi için gerekli önlemlerini aldıklarını belirtti. Seher Akyol, mayıs ayından ekim ayına kadar geçecek sürede Manavgat'ın 65 kilometrelik sahil bandında motorlu taşıtlar başta olmak üzere binek hayvanlarının sahile girişinin yasaklandığını söyledi.

        'İLK CARETTA ANNEMİZ SAHİLE GELDİ'

        Manavgat Kaymakamlığı ve Manavgat Belediyesi ile uyumlu bir çalışma yürüttüklerini belirten Akyol, sahilin belli noktalarına görünür şekilde ilan ve pankartları astıklarını söyledi. Akyol, "Öncelikle ilk caretta annemiz sahile geldi ve teftişini yaptı, yumurtlama yapmadan çıkış gösterdi. Annelerimizin geldiğini görüyoruz, birkaç gün içinde de daha fazlasını bekliyoruz. Sahillerimizde araç trafiği, binek hayvanı, ateş yakılmasını, havai fişek patlatılmasını engelleyerek, doğal miraslarımızdan olan caretta ve fokları korumayı amaçlıyoruz" diye konuştu. (DHA)DHA-Genel Türkiye-Antalya / Manavgat Ömer KARÇA

        2022-05-02 16:40:06

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa