Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Suat SÖĞÜT/FİNİKE (Antalya), (DHA)ANTALYA'nın Finike ilçesinde son günlerde farklı noktalarda 7 sokak köpeği ölü bulundu. Zehirlenme belirtisi gösteren 4 köpek ise kurtarılarak veterinerde tedaviye alındı. Şikayet üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

        Karşıyaka Mahallesinde oturanlar, farklı günlerde ve farklı noktalarda köpek ölüsü görünce muhtar Erdoğan Ulutaş'a haber verdi. Muhtar Erdoğan Ulutaş da belediyeyle irtibata geçerek yardım istedi. Ölmediği belirlenen Kum Mahallesinden 3 sokak köpeği mahalle sakinleri tarafından, Karşıyaka Mahallesinden 1 köpek de sahibi tarafından veterinere götürülerek tedaviye alındı. Olayın ardından bir kişi, köpeklerin zehirlendiği iddiasıyla Finike Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulununca soruşturma başlatıldı.

        Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Erdoğan Ulutaş, son 4-5 günde mahallenin farklı noktalarında 7 köpeğin öldüğüyle ilgili ihbar aldıklarını, belirterek, şunları söyledi:

        "Son 45 günde vatandaşların ihbarıyla yaklaşık 7 köpek ölü bulundu. Can taşıyan bu hayvanlara vatandaşların bilinçli olarak böyle bir kötülük yapacağına inanmak istemiyorum. Karşıyaka Mahallesindeki piknik alanımızda şu anda 20-30 köpek var. Hayvansever vatandaşlarımız sağ olsunlar köpeklere ekmek, su veriyor. Ölen köpeklerden biri de orada bulundu. Planlı olarak zehirlenmiş olsa oradaki köpeklerin hepsi zehirlenirdi. Daha önce böyle bir olayla karşılaşmadık."

        Veteriner Onur Karabulut, köpeklerin tarım ilacından zehirlenmiş olabileceğini tahmin ettiklerini belirterek, klinikte uygulanan tedaviyle hayvanların sağlığına kavuştuğunu kaydetti.

        BAŞKAN GEYİKÇİ: HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

        Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi de "Herhangi biri ya da birileri böyle bir şey yaptıysa kınıyorum. Kabul edilemez bir durum. Aynı havayı soluduğumuz can dostlarımıza hep birlikte hem belediye hem vatandaş olarak sahip çıkmak zorundayız. Göreve geldiğimizden günden bu yana sokak hayvanlarına yönelik çalışma yürütüyoruz. Rehabilitasyon merkezi oluşturduk. Aşı, kısırlaştırma ve küpe takma işlemlerinin ardından sokak hayvanı alındığı yere bırakılıyor. Şu günlerde Kumluca Belediyesi ile iş birliği yaptık. Sokaktan aldığımız köpeklerimizi masraflarını karşılayarak Kumluca'da kısırlaştırıp aşıları yapıldıktan sonra Finike rehabilitasyon merkezinde de birkaç gün tedavisinin tamamlanması için bekletiyoruz" dedi.DHA-Güvenlik Türkiye-Antalya / Finike Suat SÖĞÜT

        2020-03-11 16:57:03

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa