Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İRAN'ın başkenti Tahran'dan GazipaşaAlanya Havalimanı'na charter uçuş başlatılması kararı alındı. Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, uçuşların 19 Eylül ile 25 Ekim arasında, haftada 1 kez yapılacağını söyledi.

        ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, İran'ın başkenti Tahran'dan GazipaşaAlanya Havalimanı'na karşılıklı charter uçuşlarının başlatılacağını duyurdu. Uçuşların 19 Eylül ve 25 Ekim arasında, haftada 1 kez yapılacağını aktaran Dahaoğlu, geçen yıllarda, nevruz kapsamında İran'dan direkt uçuş aldıklarını; fakat uzun soluklu planlanan charter seferinin ilk olacağını vurguladı. Dahaoğlu, "20 yıldır Türkiye'ye turist taşıyan Abibal Tour, Tailwind Havayolları ile yaptığı charter anlaşması sonrası İran ve Türkiye sivil havacılık kurumlarından direkt uçuşlar için onay aldı. Bu uçuş izni, Alanya'da yaşayan, tatil için şehrimize gelmek isteyenler ve turizm ekonomimiz için oldukça güzel bir haber. Ayrıca GZPİran arasında karşılıklı sefer düzenlemek isteyen diğer şirketleri de cesaretlendirecek önemli bir gelişme. Uçuşlar 168 yolcu kapasiteli Boeing 737-400 model uçaklarla yapılacak. 1 Ocak itibarıyla 31 Ağustos tarihine kadar 53 bin 590 İranlı turist Türkiye'ye giriş yaptı. Karşılıklı seferlerle bu sayının kat kat artmasını bekliyoruz" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa