Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya’da bir grup hayvansever, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarına kedi ve köpek maskeleri giyerek tepki gösterdiler.

        Hayvan Hakları Delegasyonu öncülüğünde Kaleiçi girişindeki Attalos Heykeli önünde toplanan yaklaşık 100 hayvansever, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifine tepki gösterdi. ‘Katliam yasa tasarısı istemiyoruz’, ‘Hayvanlara adalet’, 'Ölüm yasasına hayır’ yazılı dövizler taşıyan hayvanseverler, yanlarında getirdikleri kedi ve köpek maskelerini giyerek yasa teklifini eleştirdi. Grup adına basın açıklaması yapan Şebnem Ebinç, yurt çapında 69 şehirde eş zamanlı basın açıklaması yaptıklarını ve hayvanların duyulmayan çığlıklarını duyurmaya çalıştıklarını ifade etti. Sunulması planlanan yasada ölüm maddeleri olduğunu ileri süren Ebinç, yasa tasarısının TBMM'ye sunulmaması için çalışacaklarını dile getirdi. Hayvan Hakları Delegasyonu olarak bir takım taleplerinin olduğunu da dile getiren Ebinç, hayvanlara uygulanan suç cezalarının artırılması, kısırlaştırılma konusundaki düzenlemeler ve hayvanlara eziyet ya da şiddette belediye görevlileri üzerinde idari yaptırımlar gibi taleplerinin olduğunu söyledi.

        Basın açıklamasının ardından grup, sloganlar atarak dağıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa